Anahtar Kelimeler: “MPT mücadelesi sürecek”

MPT mücadelesi sürecek”

 MPT mücadelesi sürecek”

MPT mücadelesi sürecek”

İşçilerle bir araya geldiler

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslıyüce sendikanın işçilere verdiği iftar yemeğinde önemli mesajlar verdi. Aslıyüce konuşmasında Kırıkkale, Makine Kimya demektir. Makine Kimya ise,Türk Metal demektir. Bu gerçeği kimse değiştiremez” ifadelerini kullandı. Aslıyüce ayrıca MKE işçinsin alın teri olan MPT içinde mücadeleyi hiçbir zaman bırakmayacaklarını söyledi

İŞÇİLERLE BULUŞTULAR

Türk Metal Sendikası MKE fabrikalarında çalışan işçiler için bir iftar yemeği verdi. Sarı konak restaurantta verilen İftar yemeğine Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslıyüce, Kırıkkale Şube Başkanı Mürsel Öcal, Mühimmat Fabrikası Genel Müdürü Sait Altıntaş,fabrika müdürleri, sendika yöneticileri,fabrikada çalışan işçiler katıldı. İftar yemeği öncesi bir selamlama konuşması yapan Türk Metal sendikası Şube başkanı Mürsel Öcal sendika olarak sosyal faaliyetlerine devam ettiklerini iftar yemeğinde işçi arkadaşları ile bir arada olmaktan son derece mutlu olduklarını söyledi.  Öcal'ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Türk Metal Sendikası Genel Başkan yardımcısı Muharrem Aslıyüce Ramazan ayı birlik ve beraberlik ayı olduğunu, inananların, toplumun her kesiminin manevi bir zeminde buluştuğu bir ay olduğunu böyle bir ayda manevi atmosferin doruğa oluştuğu iftarda işçi arkadaşları ile birlikte olmaktan son derece mutlu olduklarını söyledi.

BURADA EVİMİZDEYİZ

Aslıyüce  konuşmasını şöyle sürdürdü  Hepimizin bildiği bir söz vardır Vatan doğduğum değil, doyduğum yerdir” diye Anadolu'nun ortasındaki bu bozkır, Bizim hem doğduğumuz, hem doyduğumuz topraklardır. Evimizdir… Yuvamızdır… Yurdumuzdur. Anadolu'muzdur. Öz vatanımızdır. Bugün burada, öz yurdumuzda, mübarek bir günde, bu iftar sofrasında, sizlerle, dostlarımızla birlikte olmayı, Cenabı Allah bize nasip etti. Bu Halil İbrahim sofrasında bizleri bir araya getiren, Ramazan-ı Şerifi bize nasip eden Allah'a şükürler olsun. Bu vesileyle sizlere, bir başka Kırıkkale'nin evladı, Genel Başkanımız Sayın Pevrul Kavlak'ın, selam ve sevgilerini iletmek istiyorum.” ifadesini kullandı.

 

GURURLUYUZ

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslıyüce Makine Kimya'nın temelleri burada Kırıkkale'de atıldığını Türk savunma sanayinin temel taşlarının merkezinin Kırıkkale olduğunu belirterek Türk sendikacılığının da temel taşları haline geldiler. Türk Metal'i kurdular. Buradan tüm Türkiye'ye yaydılar. Yalnızca Türk Metal'i de değil… Bugün üyesi olmaktan gurur duyduğumuz, TÜRK-İŞ'i oluşturan birliklerden biri olan Ankara Sendikalar Birliği de, Kırıkkaleli metal işçileri tarafından kuruldu. TÜRK-İŞ'in ilk başkanı o birlikten, Makine Kimya işçileri arasından çıktı. Bu topraklar, Türk sendikacılık hareketine çok önemli isimler yetiştirdi. Kaya Özdemir, Mustafa Özbek gibi, Türk sendikacılığında simge olmuş başkanlar buralardan çıktı. O nedenle, Anadolu'nun bu bozkır kenti, işçisiyle, emekçisiyle, sendikacısıyla, bizim için bir gurur vesilesidir. Burada sizlerle olmaktan, sizlerle bu emekçi sofrasında birlikte olmaktan, mutluyuz, gururluyuz” ifadesini kullandı.

KAVGAMIZ SİZLER İÇİN

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslıyüce  konuşmasını devamında Kırıkkale, Makine Kimya demektir. Makine Kimya ise, Türk Metal demektir. Bu gerçeği kimse değiştiremez. Biliyorsunuz, sizlerle on yıl ayrı kaldık. Makine Kimya işyerlerinde yetkimizi kaybettik. Ama bu süreçte, Türk Metal'in olmadığı bir Makine Kimya'nın da Neler kaybettiğini acı bir biçimde yaşadık. Ayrı kaldığımız on yıl boyunca Makine Kimya sürekli küçüldü. Hem sosyal imkanlar bakımından Hem de Toplu İş Sözleşmesindeki haklar bakımından Bir çok kayıplara maruz kalındı Ancak yeniden Türk Metal çatısı altında birleşmemizden bu yana geçen süreçte bu kayıpların büyük bölümü tekrar kazanıldı. Kalan haklarla ilgili mücadelemiz devam etmektedir. Bildiğiniz gibi Bu yıl da sözleşme müzakerelerinde hükümet ile çerçeve protokolünde anlaşma sağlandı. Kamuda bir çok sendika sözleşmelerini imzalayıp süreci bitirdiler. Biz sözleşmeyi imzalamadık. Geçmiş sözleşmelerde olduğu gibi Burada da bir takım kazanımlar elde etmenin mücadelesini veriyoruz.Allah emeğimizi zayi etmesin.Bunları sizler için yapıyoruz.Mesaimizi sizin için harcıyoruz. Mücadelemiz, kavgamız sizler için… Bunların hepsi ananızın ak sütü gibi helaldir. Ailenizle, çocuklarınızla birlikte, güzel bir gelecek için… İnsan onuruna yaraşır bir yaşam içindir. Hepsi sizin hakkınızdır. Türk Metalli olmanın, birlik olmanın, beraber olmanın karşılığıdır” ifadesini kullandı.

MPT ALIN TERİMİZDİR

Genel Başkan Yardımcısı Aslıyüce  Milli Piyade Tüfeği konusunda yaptıkları çalışmalara da değinerek Şimdi yeni bir mücadeleyle karşı karşıyayız. Makine Kimya'nın gurur vesilesi, Milli Piyade Tüfeğimize sahip çıkmanın, Mücadelesini veriyoruz. Hepimiz biliyoruz ki Milli Piyade Tüfeği, Kırıkkale emekçisinin alınteridir. Göz nurudur. Genel Merkez yönetimimizin öncülüğünde, Kırıkkale Şubemiz, Milli Piyade Tüfeğini korumak, onun birilerine peşkeş çekilmesini engellemek için, büyük bir mücadele verdi. Kırıkkale'deki diğer sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte, onur mücadelesi verdik. Burada verdikleri büyük destek için öncelikle Başta Valimiz Sayın Ali Kolat Beye;Sivil toplum örgütleri yöneticilerine Oda başkanlarımıza ve Kırıkkale basınına sonsuz şükranlarımızı sunarız. Bu mücadeleyi kendimiz için değil, ülkemiz için verdik Kırıkkale'miz için verdik. Vermeye de devam edeceğiz” ifadesini kullandı. Genel Başkan Yardımcısı Aslıyüce konuşmasını ardından iftar yemeğinin ardından daha önce Kırıkkale'de beraber olduğu işçi arkadaşları ile hasret giderdi. Keyifli sıcak ve samimi sohbetlerin yapıldığı iftar yemeğine katılanlar Sendika yöneticileri tarafından kapıdan uğurlandı.



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli