Anahtar Kelimeler: Mücadelemizi sürdüreceğiz

?Mücadelemizi sürdüreceğiz?

?Mücadelemizi sürdüreceğiz?

?Mücadelemizi sürdüreceğiz?

 

Meydanda açıklama yaptılar

KESK Kırıkkale Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Yüksel Şahin, KESK´in kuruluşunun 21. Yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Şahin, ?Demokrasiye, özgürlüğe, kardeşliğe, barışa ve eşitliğe yürüyüşümüz devam ediyor? dedi.

TÜM EMEKÇİLERE KUTLU OLSUN

KESK´in kuruluşunun 21. Yıldönümü nedeniyle platform dönem sözcüsü Yüksel Şahin, açıklamalarda bulundu. Şahin, ?Kamu emekçileri mücadele tarihinin yapı taşı, fiili meşru mücadelenin açık adresi KESK 21 yaşında. Emeğe karşı eşi görülmemiş saldırıların yaşandığı bir dönemde ?Hak verilmez mücadeleyle alınır? ilkesini rehber edinen KESK´in kuruluş yıl dönümü tüm emekçilere kutlu olsun? dedi.

ULU ÇINARIN BİLGELİĞİ

Şahin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, ?KESK´in tarihi Türkiye´de demokratik hak ve özgürlükler mücadelesinin tarihi ile bütünleşerek iç içe geçmiştir. Encümen-i Muallimin´den TÖS´e TÖB-DER´e, TÜM-DER´e, TÜS-DER´e ulaşan, 12 Eylül karanlığını yırtanların tarihi KESK´in, KESK´lilerin tarihidir. KESK´in tarihi kul anlayışından örgütlü topluma giden yolu açma ve geleceğe taşıma hedefinin tarihidir. Bunun için; bugün kalplerimizde 21 yaşındaki bir gencin heyecanı kadar 100 yaşını devirmiş, kökleri toprağın derinliklerine inen ulu bir çınarın bilgeliğini taşıyoruz.

MÜCADELE ÖRGÜTÜDÜR

Onlarca yıldır sürdürdüğümüz mücadelemizde zorlu süreçlerden, çetin sınavlardan geçtik. Sendikal hak ve özgürlükler mücadelesini demokrasi mücadelesinin ayrılmaz bir parçası olarak görenler olarak her zaman emek ve demokrasi düşmanlarının hedefinde olduk. Çünkü KESK, sendikal mücadelenin demokrasi ve özgürlük mücadelesinin bir parçası olduğunu bilen kamu emekçilerinin mücadele örgütüdür. Çünkü KESK, bu ülkede hak verilmez alınır şiarını ilke edinenlerin yarattığı fiili ve meşru mücadelenin adıdır? dedi.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false