Anahtar Kelimeler: MÜLTECİ SAYIMIZ

MÜLTECİ SAYIMIZ 5 BİN 500

MÜLTECİ SAYIMIZ 5 BİN 500

MÜLTECİ SAYIMIZ 5 BİN 500

Vali açıkladı

Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği bir toplantıya katılan Kırıkkale Valisi Ali Kolat, burada yaptığı konuşmada bir taraftan Kırıkkale´de bulunan mülteci sayısı, diğer taraftan mültecilerin çocuklarının yaşadığı eğitim sorunlarından bahsetti. Vali Kolat, Kırıkkale´de 5 bin 500 civarında mülteci bulunduğunu söyledi.

AĞIRLIKLI SURİYE, AFGAN VE IRAK

Çeşitli nedenlerle kendi yurdunu terk etmek zorunda kalarak Türkiye gelen ve Kırıkkale´ye yerleştirilen mülteci sayıları zaman zaman değişiyor. Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği bir programda mültecilerin rakamları ve eğitimdeki sorunları konusunda açıklamalarda bulunan Vali Ali Kolat, Kırıkkale´de Suriye, Afgan, İran ve Irak başta olmak üzere 5 bin 500 civarında mülteci olduğunu söyledi. Türkiye´nin misafirperverliği dolayısıyla bu ülkelerde yaşayan insanların büyük bölümünün Türkiye´de kalmak istediğine dikkat çeken Vali Kolat, bir bölümünün de batıya gitmek istediğini kaydetti.

EĞİTİMDE SORUN YAŞIYORLAR

Kırıkkale´de mültecilerin çocuklarının eğitimde yaşadığı sorunu ortadan kaldırmak için 2 sınıf oluşturulduğunu söyleyen Vali Kolat ?Mültecilerimiz eğitim konusunda sıkıntı yaşıyorlar. Bu sorunu çözmek için biz 2 sınıf oluşturduk ancak onlara çocuklarınızı Türk okullarına gönderin önerisi de getirdik. Geçmiş dönemde bizim önerimiz sonucu Türk okullarına giden çocuklar kısa zamanda uyum sağladı. Şuanda okullarımızda eğitimlerini sürdürüyorlar. Biz elimizden geldiği kadar din kardeşlerimizin daha iyi ortamlarda barınması, eğitim alması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve bundan sonraki dönemde de sürdüreceğiz? dedi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli