Anahtar Kelimeler: Mustafa unutulmadı

Mustafa Efe unutulmadı

Mustafa Efe unutulmadı

Mustafa Efe unutulmadı

 

Anma töreni yapıldı

Kırıkkale´de uzun yıllar din hizmetleri alanında görev yapan ve 1962´li yıllarda o dönemin müftüsü olan Alasakal Müftü olarak bilinen Musafa Efe, vefatının dördüncü yılında KİM-DER tarafından düzenlenen programla dualarla anıldı.

DUALAR OKUNDU

Kırıkkale halkı tarafından ?Alasakal Müftü´ olarak bilinen ve kendisini İslam´a adamış emekli il Müftüsü Mustafa Efe hayatını kaybeşinin dördüncü yılında dualarla anıldı. KİM-DER yönetimi tarafından Kültür Merkezi´nde düzenlenen programa Milletvekili Abdullah Öztürk´ün yanı sıra; İl Müftüsü Bekir Gerek, sivil toplum kuruluş temsilcileri, kamu kurum il müdürleri ve KİM-DER yönetim kurulu üyeleri katıldı. Din görevlileri tarafından duaların edildiği programda Alasalak Müftü için Kur´an-ı Kerim okundu.

KENDİSİNİ İSLAM´A ADAMIŞ BİRİ

Daha sonra Mustafa Efe´nin öz geçmişi hakkında bilgi veren KİM-DER yetkilileri, ?Alasakal Müftü Kayseri´nin Pazarören İlçesi doğdu. 1962 yılında o zamanki müftü olan ve "Alasakal" lakabıyla tanınan Mustafa Efe kendisini İslam´a adamış ve aynı zamanda 16 ciltlik Fetavay-i Hindiyye adlı fıkıh eserinin mütercimi idi. 11 çocuk babası olan hoca efendi ?Alasakal Müftü´ 10 adet İslam dinleriyle ilgili kitapların da yazarlığını yapmıştır.?

TEŞEKKÜR EDİLDİ

Alasakal Müftü´nün geride büyük bir ilim ve irfan bilgisini bıraktığını söyleyen Milletvekili Abdullah Öztürk, ?Onun eserlerinin yaşatılması konusunda elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Çünkü kendini İslam´a adayan böylesine güzel bir insanı vefatının yıl dönümünde anmak bizim için de son derece önemlidir. Programın yapılmasına emeği geçen KİM-DER yönetimine sonsuz teşekkür ediyorum? dedi.



  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu