Anahtar Kelimeler: Müteahhitlerle toplantı

Müteahhitlerle toplantı

Müteahhitlerle toplantı

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren müteahhitlik firmalarının yetkilileri Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonunda düzenlenen istişare toplantısında bir araya geldiler.

TOPLANTI YAPTILAR

Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı başkanlığında gerçekleşen toplantıda sektörde yaşanan sorunlar ele alındı. Kırıkkale Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Mehmet Korkmaz’ın da katıldığı toplantıda öncelikle firma yetkililerinin Kırıkkale Belediyesinden talepleri konuşuldu. 2022 yılında alınacak harçlar için açıklanan yüzde 25’lik artış oranının Kırıkkale Belediyesi imar işlerinde yüzde 10 oranında uygulanacağını ifade eden Korkmaz, müteahhitlerin diğer taleplerini de not aldı.

DALGALI FİYAT DÖNEMİ

Toplantıya katılan firma temsilcilerinin inşaatlarda kullanılması istenen bazı malzemelerin tek çeşitle sınırlandırılmış olmasının sorun teşkil ettiği yönündeki talepleri için de alternatif ürün kullanımı konusunda çalışma yapılması kararı alındı. Sektördeki en büyük sorunun malzeme fiyatlarındaki yüksek artış olduğuna işaret eden Başkan Varlı, bu dalgalı fiyat döneminin bir süre daha devam edebileceğini, sektörde faaliyet gösteren herkesin buna göre tedbirler almasında fayda olduğunu söyledi.  Yaşanan sorunların ortak akıl ve istişare ile daha rahat çözüme kavuşturulacağının altını çizen Varlı, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın tüm sektörlerdeki her üyesinin her zaman yanında olduğunu, sorunların çözümü noktasında gereken tüm gayreti de her zaman gösterdiğini söyledi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false