Anahtar Kelimeler: MÜTHİŞ SÜREÇ ANALİZİ

MÜTHİŞ BİR SÜREÇ ANALİZİ

MÜTHİŞ BİR SÜREÇ ANALİZİ

Devir teslime gelmeyecekmiş!

Son haberler geliyor…!

 

Bakan’a rağmen suratı düşüktü!

 

Olan oldu artık yapacak bir şey yok canım…!

 

Yalan mesajı nedir Allah aşkına!

 

O koltuk için bu kadar da olmaz!

 

Her şey suratından belli!

 

Kırıkkale Pazar günü yapılacak olan yerel seçimde hep AKP Belediye Başkanı ve Adayı Mehmet Saygılı’yı konuştu.

 

SÜREÇ NASIL İŞLEDİ

Kırıkkale Pazar günü yapılacak olan yerel seçimde hep AKP Belediye Başkanı ve Adayı Mehmet Saygılı’yı konuştu. Sebebi ise Kırıkkale’nin beklentilerine cevap verememiş olması, kendi ifadesi ile “kibirli” tavrı ve gerçek partilileri partiden resmen uzaklaştırması. Önce milletvekilliğine aday olmak için girişimde bulundu, bu olmadı… Sonra belediyeye tekrar aday olmayacağı ileri sürüldü. Başta partisi olmak üzere kamuoyu bunu çok olumlu karşıladı. Ancak Mustafa Kaplan ve iddialara göre Beşir Atalay’ın etkisi ile tekrar adaylık girişiminde bulundu. Hatta iddialara göre evini bile Ankara’ya taşıdı ancak Atalay kendisini ikna etti ve adaylık müracaatı yaptı.

 

ADAYLIĞI TEPKİ ÇEKTİ

Zaten ne olduysa bundan sonra oldu. Partide bir çok önemli isim belediye için aday olmak maksadıyla büyük çaba gösterdi. Fakat, AKP Milletvekili Mustafa Kaplan’ın iddialara göre “rozetimi ortaya kıyarım” çıkışıyla Saygılı tekrar aday yapıldı. Teşkilat ve kamuoyu bunu hiç kabul etmedi. Durumu gören Saygılı, seçim bürosu bile açamadı. Partisi de seçim bürosu açmadı kendisine. Parti ayrı çalıştı, Saygılı ise her zamanki gibi yüksek bir binanın dördüncü katında çok yakın arkadaşları ve akrabaları ile gelişmeleri endişeli bir şekilde izledi.

 

KİMLER GELDİ KİMLER?

Hiç sokağa çıktığı görülmeyen Saygılı, anket sonuçlarını görünce sokağı bırakın zaman zaman pazara bile giderek kendisini gösterdi fakat yine de etkili olmadı. Anketlerde yüzde olarak 23’ü zor gören Saygılı, daha fazlasını göremedi. Bu yüzden Kırıkkale’ye Dışişleri Bakanı destek için geldi, Sanayi Bakanı geldi, Savunma Bakanı geldi, Uzay Turisti denen Astronot geldi, son olarak da Çalışma Bakanı geldi ve destek istedi. Ancak herkes şu soruyu sordu: “Her şey tamam da akmayan suyumuz, içilmeyen suyumuz, bozuk alt yapımız, kötü yollarımız, bozuk kaldırım ve çirkin parklar ne olacak?” Saygılı bunlara cevap veremezken, sorunlara yönelik bir çözümü olmadığını da açıklama yapmayarak gösterdi.

 

ROKETSAN YALANI

Varsa yoksa devletin yaptığı Roketsan yatırımını kullandı, 460 kişilik kadroya 10 bin kişi alınacağını söyledi. MHP Milletvekili Halil Öztürk bunu yalanladı. Gerçek ortaya çıkınca da Saygılı bu kez MHP ile kavgaya tutuştu. Aslında Saygılı hiç kimse ile kavga etmedi, hep maşa gibi birilerini kullandı, bu kez de her konuya AKP Milletvekili Mustafa Kaplan bir avukat edasıyla cevap verip tepki gösterdi. Gelişmeler böyle ilerlerken, Saygılı MHP adayı Harun Ulusoy ve ona giden AKP oylarına kanca takmaya çalıştı. Ulusoy çok sert açıklamalarla cevap verdi. Halil Öztürk aynı sertlikte açıklamada bulundu. Bu arada, çaresiz bir şekilde geçmiş belediye başkan ve yönetimini eleştirince Saygılı, eski belediye başkanı Veli Korkmaz da sert bir açıklama ile cevap verdi ve kamuoyunda “Saygılı ağzının payını aldı” yorumları geldi. Saygılı bir daha da bu konuya hiç girmedi.

 

ULUSOY ÇEK SERT ÇIKTI

Son umut olarak terör propagandasına sarılan Saygılı, CHP’ye oy verilmemesini isterken, MHP ve buraya giden AKP seçmenlerine de “CHP kazanıyor, siz de kaybediyorsunuz. Bize destek olun” dediği öğrenildi, kimi SMS mesajlarına da bu yansıdı. Hatta MHP adayının çekileceği söylentileri çıkarıldı. Ulusoy, “Asla çekilmiyorum” dedi. Ulusoy’a çekilmesi için ricacı bile gönderildiği ileri sürülürken, Ulusoy’un “Ben çekilmek için aday olmadım” dediği konuşuldu. Saygılı’nın son oyununa karşılık Halil Öztürk de SMS mesajı atarak Harun Ulusoy’un adaylıktan çekilmediğini, adaylığının devam ettiğini, sonuna kadar da devam edeceğini bildirerek, Saygılı’yı bir kere daha yalanladı.

 

YALANCILIK NEDİR SAYGILI?

Saygılı Cuma günü de yine kendine yakışan bir çıkışla herkese SMS mesajı göndererek, “Kırıkkale doğruyu bilir. Yalana kanmaz. Oylarınız Mehmet Saygılı’ya” mesajı attı. Bu mesaj şehirde büyük tepki çekerken, bir çok kişi, “Sayın Seygılı, bu şehre hizmet etseydin herkes sana oy verirdi. Senin partin bile sana aday olma çağrısında bulundu, inatla aday olduk. Sana partin bile karşı çıktı. Şehrin sorunları belli. Ama sende çözümü yok. Çözüm söylemiyorsun, algı ve propaganda ile koltuğunu korumaya çalışıyorsun. Şimdi de diyorsun ki herkes yalancı ben doğruyum. Bu şehirde herkes neyin ne olduğunu biliyor, bir sen bir de Mustafa Kaplan tersini söylüyor. Her şey +bir yana bu “yalan” ve “yalancı” ifadesi şehre çok ağır oldu. Şehri bozdun, lütfen siyaseti de bozma ve kirletme yeter artık. Seçilemeyeceğini herkes gibi sen de biliyorsun. Daha fazla çirkinleşmeye gerek yok” yorumunda bulundu. 

 

HALK KENDİ SEÇECEK

Kırıkkale seçime bu koşullarda giderken, daha önce MHP’nin desteği ile 50 bin ilk seçiminde, 45 bin de ikinci seçiminde oy alan Saygılı’nın MHP’nin kendi adayını çıkarması ve desteklemesi ile bu rakama değil, 30 bine ulaşmasının bile çok zor olduğu konuşuluyor. Bu arada Kırıkkale bozuk yollar, akmayan ve içilemeyen sular, kötü park ve kaldırımlara çözüm bekliyor. MHP ve CHP adayları bu sorunlara yönelik çözümlerini ve projelerini açıkladı. Bu konulara girmeyen tek isin mevcut belediye başkanı Mehmet Saygılı oldu. Kırıkkale kamuoyunun kanaati bunu gözeterek sandıkta oy vermek ve başkan seçmek. Kırıkkale uzun bir aradan sonra ilk kez başkanını kendi iradesi ile seçecek ve bunun Saygılı olmayacağı kesin görünürken, kim olacağı ise merak konusu. 



  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu