Anahtar Kelimeler: Müze talebi iletildi

Müze talebi iletildi

Müze talebi iletildi

Müze talebi iletildi

Başbakan´a ilettiler

Ak Parti 114. genişletilmiş İl Başkanları toplantısı Ankara´da yapıldı. Başbakan ve Genel Başkan Binali Yıldırım´ın başkanlığında yapılan toplantıda gündeme ilişkin konular değerlendirildi. İllerin taleplerinin alındığı bölümde söz alan Ak Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, Silah Fabrikası içerisinde bulunan, Osmanlı döneminden bugüne kadar içerisinde birçok tarihi eseri barındıran Silah Müzesinin şehir merkezine taşınması konusunda talepte bulundu.

TURİZME KAZANDIRILMALI

1990 yılından sonra ziyarete açılan, MKEK Kırıkkale Silah Fabrikası içerisinde yer alan, 15.-20. Yüzyıllar arasında Osmanlı ve Avrupa Ülkelerine ait silahlar Tophane´den, Anadolu´nun çeşitli yerlerinden ve askeri fabrikalardan toplanarak teknik ve tarihi özellikleri tesbit edildikten sonra oluşturulan Silah Müzesi, 18-24 Mayıs tarihleri arasında halka açık olan Silah Müzesi, diğer zamanlarda makam oluru ile ziyaret edilebiliyor. Silah müzesinin Kırıkkale şehir merkezine taşınarak Turizme kazandırılması uzun zamandır şehrin beklentilerinin başında geliyordu. Müzenin şehir merkezine taşınması yönünde adımlar atılması sevindirici bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

BAŞBAKAN YILDIRIM´A İLETİLDİ

Şehrin talebini Ak Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay konuyu, Ankara´da yapılan genişletilmiş il başkanları toplantısına katılan Başbakan Binali Yıldırım´a iletti. Taleple ilgili açıklamalarda bulunan İl Başkanı Akçay ?İl başkanları toplantısında Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım´a şehrimizin taleplerini ilettim. Silah müzesinin şehir içine taşınması projesi hakkında talepte bulunduk? ifadesini kullandı. Talebin ardından Başbakan Yıldırım´ın konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı, MKEK Genel Müdürlüğü, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Kırıkkale Valiliği ve Kırıkkale Belediyesinin koordineli bir çalışma yapmasını istediği öğrenildi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false