Anahtar Kelimeler: Müzisyenlerden tepki

Müzisyenlerden tepki

Müzisyenlerden tepki

Kırıkkale Sanatçılar ve Müzisyenler Derneği (SAMDER) açıklamada bulundu. Dernek Başkanı Erol Tombak yaptığı açıklamada "Müzisyenlerimiz, müzik kutusu değillerdir” dedi.

AÇIKLAMA YAPTILAR

Tombak, "Geçtiğimiz gün  Ankara çay yolunda yaşanan üzücü olayda, bir müzisyen arkadaşımızın, sahne aldığı mekana, müşteri olarak gelen bir kaç kişi, müzisyen arkadaşımızdan, söylemesi için, istekte bulunmuşlar. Müzisyen arkadaşımız da, sırada istekler var, ondan sonra söyleyeyim demesi üzerine, önce bizim isteğimizi söyleyeceksin sözlerinden sonra, çıkan tartışma sonrası. Gelen müşteriler, dışarıda bekleyerek, kendisine saldırıda bulunmuşlar. Hastaneye kaldırılan müzisyen arkadaşımız, tüm müdahalelere rağmen, kurtarılamayarak vefat etmiştir. Müzisyenlerimiz, müzik kutusu değillerdir. Her istenileni söyleyecek, yapacak ve çalmak zorunda değillerdir. Repertuarında yoktur, bilmeye bilir. Benim isteğimi önce çalacak, ne istediysem onu yapacak anlayışı, olamaz ve olmamalıdır. Sanatçı toplumun aynasıdır. Sanatçılarımıza sahip çıkalım. Kırmayalım. Her kes çoluğuna çocuğuna, ailesine rızkını götürmek için,bir şeyler yapmaya çalışıyor” dedi.

Tombak, "Vefat eden arkadaşımızda, yaptığı sanattan, müzikten ekmeğini kazanıyordu. Bilindiği gibi müzik evrensel dildir. Böylesi olayların bir daha yaşanmaması dileğiyle, her kesi sağ duyulu olmaya davet ediyoruz. Hepimizin mutlu günlerinde, hep yanımızda olan sanatçı ve müzisyenlerimize sahip çıkalım. Unutmayalım ki, onların da mutlu bir yuvası ve evinde bekleyen, bir ailesi var. Vefat eden müzisyen kardeşimize Allah'dan rahmet, Ailesine baş sağlı, sevenlerine de sabırlar dileriz. Devri daim olsun'' dedi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli