Anahtar Kelimeler: Namaz konferansı

Namaz konferansı

Namaz konferansı

Namaz konferansı

Öğrencilere namaz anlatıldı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Yurtkur Kredi Yurtlar Kurumu erkek öğrenci yurdunda haftanın ana teması olan Cami ve Namazla Arınma konusunda öğrencilere konferans verdi.

NAMAZ BİLGİSİ VERİLDİ

İl Müftüsü Bekir Gerek konuşmasında Cami ve Mescid tanımları ile başladı ve ?mescid? kelimesinin ?secde edilen yer? olduğuna ve ?Kulun Allah´a en yakın olduğu zamanın secde anıdır?,  ?Cemaatle kılınan namaz tek başına kılınan namazdan yirmi yedi derece daha faziletlidir? hadislerinden yola çıkarak İslamiyet´te caminin ve namazın çok önemli olduğunu ifade etti. Müftü Gerek, ?Edinilen istatistiki bilgilere göre bayram namazına gelenlerin oranından halkımızın büyük bir çoğunluğunun Müslüman olduğu anlaşılıyor fakat Cuma namazına gelenlerin oranından Cuma namazına gelme konusunda da bir sıkıntı karşımıza çıkmaktadır. Beş vakit namaza gelenlerin oranının da maalesef düşük olduğunu görüyoruz?

GENÇLİK HUZURDA BULUŞUYOR

Gerek, ?Halbuki bitmek, tükenmek bilmeyen emellerinin ve sıkıntıların karşısında aciz olan insanın kalbine, ruhuna ve aklına gıda olabilecek imandır ve başta namaz olmak üzere ibadettir. Bedenimizin ihtiyacını karşılamak üzere yemek yediğimiz gibi kalbimizin, ruhumuzun da gıdaya ve teneffüse ihtiyacı vardır ve ancak namazla onlar gıdasını alır ve teneffüs edebilir.? İl Müftüsü Bekir Gerek, konuşmasının sonunda gençleri Cumartesi günü öğle namazında ?Gençlik huzurda buluşuyor? sloganıyla düzenlenen cami-gençlik buluşmasına davet etti.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı