Anahtar Kelimeler: NEDEN YAPMADIN

NEDEN YAPMADIN?

NEDEN YAPMADIN?

NEDEN YAPMADIN?

Sorular cevap bekliyor!

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, 2014 yılında göreve gelmeden önce tüm basın mensuplarına projelerini açıkladı. Ancak aradan geçen bunca zamana rağmen hiçbir projeye başlamadı ve sadece ?şehir merkezine park yaptım?, ?Maaşları dağıttım? diye kendini reklam etti?

KIRIKKALE FAYDALANAMIYOR

Kırıkkale kamuoyu Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile vasat bir dönem yaşadı. Her Belediye Başkanı´nın bir öncekine göre çıtayı daha da yükseltmesi gerekirken, Saygılı döneminde çıta yerinden oynamadı ve adeta geriye gitti. Bir çok ilde belediye başkanları örneğin ulaşım için raylı sistem projesi ile gündeme gelip bununla ilgili hazırlık yaparken, koca şehirde toplu ulaşım aracı yok. Ulaştırma Müdürlüğü ise var. Bayramlarda Kırıkkale haricindeki tüm illerde ulaşım ücretsiz, ancak Kırıkkale bundan yararlanamıyor. Çünkü ulaşım yok.

BAŞKANLIK ETMİYOR!

Kırıkkale´de Belediye işleri buna benziyor. Su kesiliyor en az iki gün. Herhangi bir yerde sorun yaşanıyor, çözümü en az üç gün. Proje yok, sinerji yok. Belediye Meclis Toplantısı yapılıyor ?Başkan? başkanlık etmiyor. Halk günü Toplantıları başlatıldı, ?Başkan? katılmıyor. Toplantı yapacaksa halkı ?makam görsünler? diye makamına çağırdığı söyleniyor. Seçim yaklaştığı için yeni yeni toplantılara başkanlık ediyor, ara sıra da sokağa çıkarak esnafları dinleyen bir görüntü servis ettiriyor.

HANESİNE YAZILIYOR

Bu gelişmelerle ilgili sosyal medya veya basın yoluyla yapılan eleştiriler sık sık oluyor. Bu eleştirilere ise ?trol? tekniği ile cevap verme ve yıldırma yöntemi uygulanıyor. Hatta baskı, tehdit gibi uygulamalara bile gidildiği oluyor. Çünkü bu konuda bile bazı gelişmeler yaşandığı oldu. Ancak bilinmedik bir şey var ki, Ankara bütün bunları dikkatle takip ediyor, o ?trol? hesapları not alınıp ilgili yerlere iletiliyor, bu da Başkan Saygılı´nın karnesine ve hanesine işleniyor. Bu konuda artık trol hesaplarının daha dikkatli olması gerekiyor.

 

PARKI BELEDİYE YAPAR!

Şehirdeki bütün gelişmeler dikkatle takip edilirken, Başkan Saygılı´nın projelerini neden yapmadığı veya yapamadığına dair açıklama bekleniyor. Vaadde bulunduğu çalışmalar kayıt olarak duruyor. Zamanı geldiğinde bunun hesabı sorulacak. Ancak Saygılı´nın ?şehir parkı? adını verdiği, halkın ise ?Suriyeliler Parkı? dediği yerin reklamını yaptığı görülüyor. Ayrıca Belediye personeline maaş dağıttığı için bunun da reklamını yaptığı gözleniyor.

ANKARA NE DİYOR?

Ancak Ankara kulisleri ?Park yapmak Başkan´ın değil, Belediye´nin işi ve asli vazifesi. Hatta rutin görevi. Bunun reklamı olmaz. Başkan, fark yaratan ne yaptı ona bakılır? diyor. Maaş konusunda da ?Maaşı Başkan vermez. Maaşları Devlet verir. O maaş dağıtmaz. Bu onun işi değil. Bunun reklamı yapılır mı? Geçmişte maaşlar noksan dağıtıldı ise o geçmiştekilerin ayıbı? deniyor.

İŞTE SAYGILI´NIN SÖZLERİ

Şimdi Ankara Saygılı´nın söz verip gerçekleştirmediği ve hiç üzerinde durmadığı, gündeme gelince de tepki gösterdiği şu söz, vaat ve projelirini inceliyor.

İşte Saygılı´nın Belediye olarak vaadde bulunduğu ancak yapmadığı ve neden yapmadığı ya da yapamadığını açıklamadığı projeleri:

1.Cumhuriyet Meydanının altı otopark yapılacak.

2.Şehrin içinden geçen Tren yolu yer altına alınarak eski yolun olduğu alan sosyal alan olacak.

3.Ardiyeciler sitesi kaldırılacak. Yerine gezinti ağırlıklı şehir kimliğine yakışır park yapılacak. Yeşilöz deresi ıslah edilecek.

4.Etiler ve Alpaslan Pehlivanlı Bulvarının olduğu mevkiye kavşaklar yapılacak.

5.şehir giriş kavşağı

6.Uluslararası etkinlik yapacak kapasitede Kültür Merkezi binası

7.Emekliler için ?Hobi Bahçeleri´ kurulacak.

8. Artık ihtiyaca cevap veremeyen Celal Bayar Parkına alternatif Kırıkköyü ormanında büyük bir Kent Park yapılacak.

9.Uygun mahallelere mahalle konakları yapılacak.

10.Mevcut parklar ve yeşil alanlar elden geçirilecek. Spor alanları genişletilecek. Tüm projelerde engelli vatandaşlara yönelik bölümler olacak.?

Başkan Saygılı´nın bu konuda nasıl bir açıklamada bulunacağı, Kırıkkale kamuoyu ve Ankara siyasetine ne diyeceği merak konusu. Görüldüğü gibi söz verdiği çalışmalardan hiç birisi gerçekleştirilmemiş durumda.



harbikeskinliii
9.04.2018 15:11:00
üniversite yahşihan tren yolunu takip edip sanayiden samsun yolunu takip edip terminal podyum üniversite raylı sistem.(ters te işleyebilir)minibüsçüler istemeye bilir ama bütün mahalleler ögrencilerin ulaşımı ve ikametine açılır rantçı apartçı zenginlere inat..

tarafsız
9.04.2018 23:48:12
Vur oraya bu haberlerin devamı gelsin yayınlanmıştı kaldırıldı sonra nedense ama gerçekten vasat bir başkanlık yapıyor hiçbirşey vermiyor kırıkkaleye park yaptı diye bir başkana 5 yıl süre verilmez inşallah değişir..

  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu