Anahtar Kelimeler: Neden kabul etmediler?

Neden kabul etmediler?

Neden kabul etmediler?

Neden kabul etmediler?

 

MHP'nin önerisi nasıl reddedildi?

TBMM Genel Kurulu`nda; MHP`nin ASELSAN mühendislerinin ölümü ve CHP`nin faiz lobisi ile ilgili grup önerileri kabul edilmedi. Konuyla ilgili olarak AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can'da bir açıklama yaptı.

TBMM'de görüşme yapıldı

TBMM Danışma Kurulu`nda uzlaşma sağlanamaması üzerine MHP grup önerisini Genel Kurul`a taşıdı.  MHP`nin ASELSAN mühendislerinin ölümü ile ilgili önergenin gündeme alınmasına ilişkin grup önerisi üzerinde konuşan Kütahya Milletvekili Alim Işık, mühendislerin arka arkaya ölümünün araştırılması gerektiğini söyledi. Işık, "Hükümet bu ölümlerle ilgili nelere ulaştı? Bu olayların arkasında kimler var? Soruşturmalar neden sonuçlanmıyor? Hangi gerçekler gizleniyor? Bunların açığa kavuşturulması gerekiyor" dedi.

Can açıklamada bulundu

AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, söz konusu olaylara ilişkin basında yer alan haberlerin sağlıklı olmadığını ifade etti. Ünal, hayatını kaybeden ASELSAN çalışanlarından birinin trafik kazasında öldüğünü, birinin intihar ettiğini, diğer ikisi ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti.  CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger de ASELSAN çalışanlarının ölümü ile ilgili şaibeler olduğunu, iki çalışanın ölümüne ilişkin kamera kayıtlarının ortada olmadığını söyledi. Aksünger, konuyla ilgili Meclis Araştırması açılaması gerektiğini kaydetti.  AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ise söz konusu ölümlerle ilgili araştırma yapılabileceğini ancak yasama döneminin sonuna yaklaşıldığını, çalışmanın 25. Dönem`de gerçekleştirilebileceğini ifade etti.



  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu