Anahtar Kelimeler: Nefretle kınıyoruz

Nefretle kınıyoruz

Nefretle kınıyoruz

Nefretle kınıyoruz

Kırıkkale'de sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odasında, bazı emekli amirallerin yayımladığı bildiriye tepki gösterdi.

 

TEPKİ GÖSTERDİLER

Kırıkkale'de sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odasında, bazı emekli amirallerin yayımladığı bildiriye tepki gösterdi. Sivil Toplum Kuruluşları adına Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı açıklama yaptı. Varlı, " İçeriğinde darbe iması bulunan ve millet iradesine parmak sallayan bu bildiri, yok hükmündedir. Bu millet ‘apoletli siyaseti’ çoktan tarihe gömmüştür. Milli iradeyi hedef alan ve vesayetçi zihniyet tarafından kaleme alınan bildiriyi nefretle kınıyor ve reddediyoruz” dedi.

 

VARLI AÇIKLAMA YAPTI

Başkan Varlı,"Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta sonu, gece saatlerinde 104 emekli amiral son günlerin suni gündem konularından olan Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili gereksiz polemikleri bahane göstererek kendilerince bir bildiri yayınlamış, maksadı tamamen Türkiye’yi kendi sınırlarına hapsetmek olan güçlerin değirmenine su taşımışlardır.İçeriğinde darbe iması bulunan ve millet iradesine parmak sallayan bu bildiri, yok hükmündedir. Bu millet ‘apoletli siyaseti’ çoktan tarihe gömmüştür. Milli iradeyi hedef alan ve vesayetçi zihniyet tarafından kaleme alınan bildiriyi nefretle kınıyor ve reddediyoruz” Bu ülke tarihinde en büyük yarayı her zaman milli iradenin askıya alındığı dönemlerde görmüştür. 60 ihtilali, 71 muhtırası, 80 ihtilali, 28 Şubat süreci, 27 Nisan bildirisi ve son olarak 15 Temmuz kalkışması hep aynı senaryolar üzerine kurulmuş ve memlekete büyük zararlar vermiştir.''dedi.

 

 

DEVLETİN YANINDAYIZ

Varlı, "Ancak darbe sevdalıları 15 Temmuz’u hatırlamalı, akıllarını başlarına almalıdır. Artık Türkiye eski Türkiye değildir. Milletin iradesini tehdit eden darbe heveslilerine 15 Temmuz’da uçaklar kalkamasın diye ekinini yakan çiftçileri, araçlarını milletine siper eden sanayicileri hatırlatmak isteriz. Bizler iş dünyası olarak içinde bulunduğumuz salgın sürecinin etkilerini devletimizle birlikte en aza indirip ekonomiyi güçlendirmeye çalışırken gelen bu girişimin zamanlaması da manidardır.İçerde ve dışarda Türkiye’nin güçlenmesine karşı manevralar yapan herkes bilmelidir ki, piyonları büyüyen ve güçlenen Türkiye’nin önünü kesemeyecektir. Yargıya intikal etmiş bu elim vakada Türk yargısının, milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetlerini de çirkin emellerine alet etme hevesindeki bu darbeci zihniyete karşı gereğini yapacağına olan inancımız tamdır.Toplumumuzun dinamiği Sivil Toplum Kuruluşları olarak biz, dün olduğu gibi bugün de yarın da devletimizin milletimizin yanındayız.''dedi.

 

GENİŞ KATILIM OLDU

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası, Kırıkkale Ticaret Borsası, Kırıkkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, MÜSİAD, AKON, KIMDER, HAYSİAD, Hayrat Vakfı, Şoförler Odası, Oto Sanayi ve Demirciler Odası, Yeni Dünya Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Cihannüma Derneği, Bakkallar Odası, Lokantacılar Odası, Servis ve Nakliyeciler Odası, Minibüsçüler Odası, Medya ve Gazeteciler Cemiyeti, Basın açıklaması sonrası tüm STK temsilcileri ile şehrin gündemine ilişkin istişare toplantısı yapıldı.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli