Anahtar Kelimeler: Nevzat Yalçıntaş vefat etti

Nevzat Yalçıntaş vefat etti

Nevzat Yalçıntaş vefat etti

Nevzat Yalçıntaş vefat etti

Kırıkkale için üzücü haber

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş´ın vefat ettiğini açıkladı.

KURTULMUŞ DUYURDU

Aslen Kırıkkaleli olan, 21 ve 23. Dönem Milletvekilliği yapan Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş 83 yaşında hayatını kaybetti. Twitter hesabından bir açıklama yapan Kurtulmuş, ?Muhterem Nevzat Yalçıntaş Hocamız vefat etti. Allah rahmet eylesin, mekanını cennet eylesin. Ailesi ve tüm yakınlarına sabır diliyorum? ifadelerini kullandı. 21 ve 23. Dönem Milletvekilliği görevinde de bulunan Yalçıntaş, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´ün İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın da Milli Türk Talebe Birliğinde hocalığını yapmıştı. Nevzat Yalçıntaş 83 yaşındaydı.

YALÇINTAŞ´IN ÖZGEÇMİŞİ

1933 Yılında Ankara´ da doğdu. İstanbul Yüksek Ticaret ve İktisat Okulu´nu bitirdi, Fransa Caen Üniversitesi´nde Doktora, İngiltere Londra Üniversitesi London School of Economics and Social Sciences´de Doçentlik Çalışmaları yaptı. DSİ ve DPT´de Yönetici, TRT Genel Müdürlüğü, Türkiye Gazetesi Başyazarlığı, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyeliği, Tercüman Gazetesi Yazarlığı, İki Dönem İstanbul Milletvekilliği ile AGİTPA Türk Grubu Başkanlığı yaptı. Evli ve 2 çocuk babasıydı.

ASLEN KIRIKKALELİDİR

Yalçıntaş´ın vefat haberi memleketi Kırıkkale´de üzüntüyle karşılandı. Haberi alan Kırıkkaleliler sosyal medya hesabında Yalçıntaş´ın resmiyle birlikte taziye mesajları yayınlamaya başladılar. Aslen Kırıkkaleli olan Nevzat Yalçıntaş, zaman zaman Kırıkkale´ye geliyordu. En son birkaç yıl önce o dönem İstanbul Ticaret Odası Başkanı olan oğlu Murat Yalçıntaş ile birlikte memleketi Kırıkkale´ye gelerek Çerikli, Balışeyh, Keskin ve Çelebi´ye ziyaretlerde bulunmuştu.

 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu