Anahtar Kelimeler: Nitelikli gücü olmalı

Nitelikli iş gücü olmalı

Nitelikli iş gücü olmalı

Nitelikli iş gücü olmalı

 

Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk; yerli otomobilin ve yerli pil teknolojisinin üretiminde görev alacak nitelikli işgücünün Kırıkkale´de yetiştirilmesi için TBMM´de Millî Eğitim Bakanı´nın cevaplandırması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

ÖNEMLİ BİR KONU

Önergesi hakkında TBMM´de açıklama yapan MHP´li Öztürk; ?Millî Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yerli otomobilin üretiminde görev alacak nitelikli işgücünü yetiştirmek üzere, Bursa Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde ´Elektrikli Araçlar Dalı´ açılacağını duyurmuştur.

SÖZ SAHİBİ YAPILMALI

Yerli otomobil üretimi için gerekli nitelikli personel yetiştirilmesi sadece Bursa ile sınırlandırılmamalıdır. Nitekim; Kırıkkale de farklı mesleki ve teknik eğitim kurumlarında uzun zamandır motorlu araçlar teknolojisi bölümlerinde nitelikli personel yetiştirilmektedir. Kırıkkale´de şimdi bu bölümlere ?Elektrikli Araçlar Dalı´, ?Pil Teknolojisi´ alanları eklenerek, yerli otomobil ve pil üretimi konusunda söz sahibi yapılmalıdır.? dedi.

PARLAYAN YILDIZI OLMALI

Açıklamasında Kırıkkale´nin artık hak ettiği yeri alması gerektiğini de belirten MHP´li Öztürk; ?Gecesini gündüzüne katarak bu ülkenin petro kimya ve savunma sektörü için katma değer üreten Kırıkkale, Türkiye´nin her alanda attığı adımlara ortak olma talebinden hiçbir zaman vazgeçmez. Kırıkkale´nin çalışkan ve girişimci ruhuna bizler milletvekili olarak ön ayak oluyoruz. Bu bakımdan hemşehrilerimizin taleplerinin takipçisi olarak diyoruz ki; gerek yerli otomobil üretiminde, gerekse pil teknolojisi ve sanayiinde yetişmiş teknik eleman ve eğitimi için Kırıkkale önceliklendirilmelidir. Çünkü Kırıkkale´de gerekli altyapı mevcuttur, gerekli olan sadece devletin sihirli elinin değmesi ve destek olmasıdır.? diyerek, 2020 yılının Kırıkkale´nin atılım yılı olması için, ilgili tüm kesimlerin çalışmalarını buna göre yürütmesini talep etti.



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli