Anahtar Kelimeler: senin projen değil

O senin projen değil

O senin projen değil

O bir Veli Korkmaz projesi

Enerji yeni üretilmiyor ki!

Ürettiğin bir projeden bahset!

Belediye enerji üretiyormuş…!

Ayrıca, Tokyo’dan mı bildiriyor!

Kırıkkale Belediyesi komik işlere, hatta “hiç” işlere imza atarak dikkat çekiyor…

KOMİK BİR ALGI OLMUŞ!

Kırıkkale Belediyesi komik işlere, hatta “hiç” işlere imza atarak dikkat çekiyor. Tokyo’da olduğu bilinen Belediye Başkanı Mehmet Saygılı adına atık depolama tesisi ile ilgili açıklama yapılması hem komik, hem dikkat çekici ve hem de Belediye’yi küçük düşürücü bulundu. Belediye’nin Katı Atık Düzenli Depolama Tesisinin enerji ürettiği haberi yer alırken, aynın şu ifadeler kullanıldı: “Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Katı Atık Düzenli Depolama Tesisinin 2022 yılında toplam 4 bin 25 hanenin bir yıllık elektrik ihtiyacının karşılayacak 6 milyon 343 bin kilovat elektrik enerjisi üretimi gerçekleştirdiğini söyledi.”

TOKYO’DAN MI HABER YAPTIRIYOR?

Ancak kamuoyunda herkes gayet iyi biliyor ki, o tesis yeni değil ve Belediye Başkanlığı döneminde Veli Korkmaz tarafından kuruldu, enerji üretimi de o dönemden bu yana devam ediyor. Ancak, söz verdiği hiçbir projeyi gerçekleştirmeyen Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın eski dönemden kalan çok önemli bir projeyi sanki kendisinin eseriymiş gibi haber yaptırması dikkatlerden kaçmadı. Üstelik kendisinin Tokyo’da iken haberin servis edilmesi de ayrıca dikkat çekti. İki dönemi basit işler ve projesiz bir şekilde tamamlamak üzere olan Saygılı’nın başkasının eserinin kendi eseriymiş gibi anlatması tepkileri beraberinde getirirken, kamuoyunda eser siyaseti ile eser algısı yapmaya çalışıyor kanısı uyandırdı.

 

SEN YAPMADIN Kİ!

Haberde Veli Korkmaz’dan hiç bahsedilmezken, “yaptık, ettik, kazandırdık” gibi ifadelerin kullanılması da manidar bulundu. Saygılı’nın tesisi sanki kendisinin yaptırmış gibi anlattığı ve ortaya çıkan kazancı sahiplenmeye çalıştığı gözlendi. Haberi gören bir çok kişi, “Bu tesis Saygılı’nın eseri değil ki, “yaptık, ettik” diyor. Sen yapmadın ki, sen etmedin ki… Tesisin baştan sona mimarı eski Belediye Başkanı Veli Korkmaz. Sayın Korkmaz’ın eserlerinin üzerinde oturuyor. Hiçbir iş yapmadı. O’nun kazandırdıklarını adeta tüketti. Söz verdiği şeyleri de yapmadı. Bari Veli Beyin ismini ansa idi. Bu bir rezalet ve skandal. Üstelik Saygılı burada bile değil. Tokyo’da olduğunu sosyal medyadan öğrendik. Bu da ayrı bir rezalet. Arkadaş bu haberleri Tokyo’dan mı bildiriyor. Çok komik olmuş, belediyeyi küçük düşüren bir haber yapılmış” yorumunda bulundu. 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu