Öcalan'a Kırıkkale'den mahkum!

Öcalan

Öcalan'a Kırıkkale'den mahkum!

İmralı'ya gidecek kişilerden

birisi Kırıkkale'den seçildi!

Öcalan`ın `sekreterya` görevini yapacak PKK`lı mahkumlar Mehmet Yıldırım, Ömer Konar, Çetin Arkaş, Nasrullah Kuran ve Veysi Aktaş`ın İmralı`ya nakilleri yapılıyor. Veysi Aktaş, Kırıkkalye F Tipi Cezaevi'nde yatıyordu.

Sekreterya belli oldu

İmralı Adası`nda çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan`ın yanına 4.5 yıl önce verilen 4`ü PKK`lı 1`i TİKKO`cu 5 mahkum başka cezaevlerine sevk edilirken, onların yerine Çözüm Süreci`nde Öcalan`a `sekreterya` görevini yapacak PKK`lı mahkumlar belli oldu. `Sekreterya` görevi yapmaları için belirlenen PKK`lı mahkumlar Mehmet Yıldırım, Ömer Konar, Çetin Arkaş, Nasrullah Kuran ve Veysi Aktaş`ın İmralı`ya nakilleri yapılıyor.

Veysi Aktaş Kırıkkale'den

İmralı Adası`nda Abdullah Öcalan`ın yanına Kasım 2009`da gönderilen PKK`lı Şeyhmus Poyraz, Bayram Kaymaz, Cumali Karsu ve Hasbi Özdemir, TİKKO`cu Hakkı Alpan, 4.5 yıl sonra İmralı Yüksek Güvenlikli Cezaevi`nden hafta sonu başka cezaevlerine nakledildi. Abdullah Öcalan`ın Çözüm Süreci`ndeki görüşmelerinde `sekreterya` görevi yapmaları için belirlenen PKK`lı mahkumlar Mehmet Sait Yıldırım, Ömer Hayri Konar, Çetin Arkaş, Nasrullah Kuran ve Veysi Aktaş`ın İmralı Yüksek Güvenlikli Cezaevi`ne nakilleri yapılıyor. Bunlardan Çetin Arkaş ve Nasrullah Kuran`ın Nazilli`den, Mehmet Sait Yıldırım`ın Diyarbakır`dan, Ömer Hayri Konar`ın Sincan`dan ve Veysi Aktaş`ın da Kırıkkale`den İmralı`ya sevkleri yapılıyor.

Beşi de müebbet mahkum!

İmralı Yüksek Güvenlikli Cezaevi`ne nakilleri kararlaştırılan ve orada Abdullah Öcalan`ın `sekreteryası` olarak görev yapacakları belirtilen PKK`li 5 kişi, örgüt suçundan müebbet hapsi mahkum ve uzun süredir cezaevinde bulunuyor. Bu kişilerle ilgili bilgiler şöyle:

Ömer Hayri Konar

Ellazığ nüfusuna kayıtlı. `Devletin egemenliği altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmak` suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum edildi. 13 yıldır cezaevinde. PKK`nın 2000- 2002 yıllarında Suriye ve Lübnan başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinde etkin olabilmek için girdiği yeni yapılanmada görev almış. Abdullah Öcalan`a yakın isimler arasında yer alan Konar, Suriye`de yakalanarak Türkiye`ye teslim edilmişti.

Mehmet Sait Yıldırım

Bingöl Karlıova nüfusuna kayıtlı. `Devletin egemenliği altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmak` suçundan ömür boyu hapse mahkum edildi. 18 yıldır cezaevinde. Çok eski PKK`lı olarak biliniyor. Almanya`dan örgüte katılmış, 1993`ten beri cezaevinde. Bekaa Vadisi`nde kalmış, 1987`de PKK`nın Düseldorf davasından yargılanmış.

Çetin Arkaş

Diyarbakır Çınar doğumlu. 23 yıldır cezaevinde. `Devletin egemenliği altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmak` suçundan ömür boyu hapse mahkum edildi. PKK`nın cezaevleri sorumluları olarak biliniyorlar. Bolu cezaevinde bulunurken, hakkında savcılık tarafından, `örgütsel ilişkileri yönlendirdikleri` gerekçesiyle soruşturma açılmış, 9 ay süren takipten sonra soruşturma takipsizlik ile sonuçlanmış.

Nasrullah Kuran

Siirt nüfusuna kayıtlı. 23 yıldır cezaevinde. `Devletin egemenliği altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmak` suçundan ömür boyu hapse mahkum edildi. PKK`nın cezaevleri sorumluları olarak biliniyorlar. Bolu cezaevinde bulunurken, hakkında savcılık tarafından, `örgütsel ilişkileri yönlendirdikleri` gerekçesiyle soruşturma açılmış, 9 ay süren takipten sonra soruşturma takipsizlik ile sonuçlanmış.

Veysi Aktaş

Diyarbakır nüfusuna kayıtlı. 21 yıldır cezaevinde. `Devletin egemenliği altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmak` suçundan ömür boyu hapse mahkum edildi.



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli