Anahtar Kelimeler: Öfke patlaması oldu

?Öfke patlaması oldu?

?Öfke patlaması oldu?

?Öfke patlaması oldu?

Sefer açıklamada bulundu

Kırşehir´de dün gece fabrika işçilerinin eylemi sonrası gözaltına alınan ve serbest kalan Petrol-İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Recep Sefer, fabrikada işçinin öfke patlamasının olduğunu söyledi.

OLAYLAR YAŞANDI

Sefer, açıklamasında, "Daha önce yaşanan süreçlerin toplamı dün işçi de öfke patlamasına neden oldu. Hormonlu bir büyümenin etkisinden sonra baskı sonrası temsilciyi tanımama ve temsilciye karşı baskı olması sonrası olaylar meydana geldi" dedi. Kurumsallık adına çalışmaların yapılması gerektiğini anlatan Sefer, " İşçi arkadaşlarımızın itirazının nedeni eğitimin son dakikada bildirilmesi ve sonrası sorun meydana geliyor. Baş temsilcinin işçiyi iş bitiminde dışarı daveti sonrası olay oluyor. Temsilcinin davranışı kanunsuz değil fakat usul hatası olmuştur. İşçinin fazla mesaiye kalması doğru değil, temsilcinin de görevi işçinin maruz kaldığı sorunu çözmektir. Petrol-İş adına temsilci sorunlara müdahale etmelidir.

POLİS MÜDAHALE ETMİŞTİ

Alt kısım bir yöneticinin temsilciyi arayıp kartını kilitledik demesi ve işçinin arasında bu durumun yayılması sonrası işçi, hakkını arayan kişiye baskı olmasını sindirememiş, kartının kilitlenmesi sonrası tepkisi söz konusudur. Baş temsilcinin işe başlaması için kartı kilitli olunca işçide öfke patlaması olmuştur.  Polis ikazda bulunsa da kamu düzenini bozacak herhangi bir davranışımız olmamıştır. Bu esnada polis TOMA ve gazla müdahalede bulundu. Benimle birlikte 3 kişi gözaltına alındı.  Petlas yetkilileri çağırdı. 8  Petlas temsilcisinin katılımı ile fabrika Genel Müdürü Yahya Ertem´le görüştük.  İşçi üzerine uygulanan mobing türü yaklaşımların olmayacağı söylendi" ifadelerini kullandı. Dün gece 16.00-24.00 vardiyası sonrası işten çıkan işçiler fabrikadan şehir merkezine yürümüş, gruba Ahmet Tozluklu Şehitliği´nde polis müdahalede bulunmuştu.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false