ÖĞRENCİ ANDI YENİDEN OKUTULMALI

ÖĞRENCİ ANDI YENİDEN OKUTULMALI

ÖĞRENCİ ANDI YENİDEN OKUTULMALI

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Abdullah Yücel Karabacak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle açıklamalarda bulundu.

 

 

CESARETLE CEPHEYE KOŞMUŞTUR

 

Karabacak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ?Türk milleti yazgısını kendisi çizmiştir. İşgalci, emperyalizmle beslenen, kendinden olmayanı yok etme üzerinden politika geliştiren güçlerden asla gözü korkmamıştır. Vatan, bayrak, millet deyince dünya durmuş, her bir yiğidi kararlılıkla, cesaretle cepheye koşmuştur. Ecdadımız cihanın en güçlü ordularıyla, donanmalarıyla mücadele etmiş; yırtık üniformasına, delik ayakkabısına, boğazından ekmekten başka lokma geçmemesine, her alanda olduğu gibi askeri alanda da maddi sıkıntılara, kısıtlı silaha, cephaneye, teçhizata rağmen nice savaşlar kazanmıştır.?

 

DEMOKRASİYE İNANÇLARI TAMDI

 

?Çanakkale´de destan yazan milletimiz, Atatürk komutasında Kurtuluş Savaşı başlatmış, bu savaş İnönü Zaferleri, Sakarya Destanı, Büyük Taarruz ile taçlanmış ve istikbal için yegâne olan tam istiklali elde etmiştir. Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının demokrasiye inançları tamdı. Demokratik, hukuk ilkeleri üzerine kurulmuş, Cumhuriyet ile yönetilen bir devlet ihdas etmek istiyorlardı. Bu nedenle Atatürk, Kurtuluş Savaşı devam ederken, İstanbul işgal altındayken, milletvekilleri sürgüne gönderilmişken,?

 

ÇELİK GİBİ BİR ZEMİN ÜZERİNE

 

?23 Nisan 1920´de yeni devletimizin temellerini oluşturan Türkiye Büyük Millet Meclis´ini açtı ve egemenliği milletin iradesine verdi. Atatürk, aziz milletimize sonuna kadar güvendi ve sağlam, çelik gibi bir zemin üzerine Türkiye Cumhuriyeti Devleti´ni kurdu. Elbette kurtuluş mücadelesinin ardından ekonomik, eğitim, sağlık, sosyal haklar açısından da kurtuluşu sağlamak da hiç kolay olmadı. Savaşmaktan bitap düşmüş, ekonomik olarak dibe vurmuş bir ülkeyi her alanda çağın ilerisine taşımıştır.?

 

KARŞILAYABİLMEK ÇOK ÖNEMLİDİR

 

?23 Nisan; çocuklarımızın özgürce koşup, oynayabildiği, sesleri ile sokaklarımızı şenlendirdiği bir bayram olmalıdır. Bu nedenle çocuklarımızın kendilerini güvende hissetmelerini sağlamak, tüm çocuklara eşit şekilde eğitim hakkı tanımak, çocukların beslenme, barınma, giyinme v.b. temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek çok önemlidir. MEB´in, 23 Nisan´da Öğrenci Andı´nın yeniden okullarda okutulmasının müjdesini vermesini bekliyoruz. Önemli bir konuda daha vardır ki, o da Öğrenci Andı´nın çocuklarımıza hediye edilmesidir.

 

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE DEMEKTEN KORKMAYIN

 

?Anayasa´da yer alan milli kimlik tanımından, mili değerlerimizden rahatsız olan güruh, Öğrenci Andı´nın kaldırılması için yoğun bir karalama kampanyası yürütmüş ve 2013 yılında Öğrenci Andı kaldırılmıştı. Oysaki Öğrenci Andı her türlü siyasi ve ideolojik söylemin üzerindedir. Aidiyet duygusunu pekiştirmektedir. Dolayısıyla yargı kararı beklenmeden MEB´in davadan vazgeçip, öğrencilerimize 23 Nisan´da Öğrenci Andı´nın yeniden okullarda okutulmasının müjdesini vermesini bekliyoruz. ?Ne Mutlu Türküm Diyene? demekten korkmayın.?



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli