Öğrenciler meydanda kitap okudu

Öğrenciler meydanda kitap okudu

Öğrenciler meydanda kitap okudu

Okuma etkinliği yapıldı

Kırıkkale´de düzenlenen okuma etkinliğinde ortaokul öğrencileri okunmanın mekanı yoktur diyerek şehrin meydanında bir arada kitap okudular.

OKUMA ETKİNLİĞİ

Kırıkkale´de düzenlenen okuma etkinliğinde ortaokul öğrencileri okunmanın mekanı yoktur diyerek şehrin meydanında bir arada kitap okudular.  Hüseyin Kahya Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri  Kırıkkale Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı´nda buluşarak meydandaki  Atatürk Anıtı´nın basamaklarında birlikte kitap okumanın heyecanını paylaştılar. Kitap okumanın mekanı ve yeri olmadığını göstermek amacıyla yapılan organizasyonun sloganı ise ´Biz okuyoruz, ya siz´ oldu. Basamaklarda kitap okuyan öğrenciler çevre esnafı ve vatandaşlar meraklı gözlerle izledi.

OKUMAK GEREKLİDİR

Organizasyonun düzenlenmesine öncelik eden  Hüseyin Kahya Yatılı Bölge Ortaokulu öğretmenlerinden Mehmet Karaduman buradaki amaçları hakkında şöyle konuştu: "Toplumda kitap okumaya karşı bir farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlemeyi düşündük. Bugün öğrenci arkadaşlarımızla beraber etkinliğimizi bugün burada gerçekleştirdik. Maalesef toplumumuzda insanlardaki kitap okuma oranındaki gözlenen düşüşten dolayı, insanlara bizde kitap okumak gereklidir demek istedik. Sadece kitabı yatmadan önce beş dakika gözümüzü dinlendirmek için değil de ihtiyaç hissedilen her anda kitap okumak gereklidir ve önemlidir diye söylemek için burada toplandık."



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli