Anahtar Kelimeler: Öğrencilere projeleri anlattı

Öğrencilere projeleri anlattı

Öğrencilere projeleri anlattı

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, “Projeni Anlat, Rektör Dinlesin” etkinliği kapsamında öğrencilerle buluştu. Etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Aktan ve farklı alanlarda projesi olan öğrenciler katıldı. Etkinlikte Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, öğrencilerin projelerini dinledi ve öğrencilerimizi devletimizin teşvik mekanizmaları hakkında bilgilendirerek tavsiyelerde bulundu.

ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Bilimsel ve teknolojik gelişmişliğin, ülkelerin gücünün seviyesini de gösterdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, “Tarihimizin bütün dönemlerinde bilim insanları yetiştirdiğimiz gibi bilim insanları yetiştiren kurumlar da kurduk.  Ulusal sınırları güvence altına almanın yolu hem içeride hem dışarıya karşı güçlü olabilmekten geçiyor. Bunu sağlamak için de teknolojik ürünler üretmeliyiz. Bir ülkenin gücünü ortaya koyan ihracat kalemlerindeki gelirleridir. Bu gelirlerin miktarı hangi seviyede ürün ürettiğinizle orantılı gidiyor. Bizler üniversiteler olarak yüksek teknolojili, orta yüksek teknolojili ürünlerin üretimine yönelik çalışmalar yapmalıyız.

BİR ARAYA GELDİLER

Bu ürünlerin tam listesine Kamu İhale Kurumu’ndan ulaşabilirsiniz. Bu ürünlere yönelirseniz teşvik alma ihtimaliniz daha yüksek olacaktır. Şu anda yapılan uçak gemimiz proje bazlı bir teşvik mekanizmasının içinde olan desteklenmiş bir üründür. Devletimizin bu gibi değişik teşvik mekanizmaları var.  Devletimiz yüksek teknolojili, orta yüksek teknolojili ürünlerden proje sunarsanız size vereceği maddi desteğe bir sınırlama getirmiyor. Uçak gemisi, denizaltı, İHA, uydu gibi. Bunlar için insan kaynağına yani sizlere ihtiyaç var. Sizler projelerinizi ortaya koyarken mali boyutuna çok bakmayın. Önemli olan projenizle bir farklılık ortaya koymanızdır. Bugün yapmak istediklerinizi, projelerinizi konuşmak ve bu konuda fikir alışverişi yapmak için bir araya geldik” dedi.

SOHBET ETTİLER

Konuşmanın ardından öğrenciler hayata geçirmek istedikleri projeleri, uygulama aşamasında karşılaştıkları sorunları ve projelerin katkı sağlayacağı alanlar hakkındaki fikirlerini Rektör ve katılımcılarla paylaştılar. Öğrencilere Üniversitenin imkanlarını ve projelere sağlayacağı katkıları anlatan Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, projelerin daha verimli ve daha uygulanabilir şekilde hayata geçirilmesi noktasında öğrencilerimizle fikir alış verişinde bulundu. Etkinlik genel değerlendirme ile sona erdi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false