Öğrencilerin ilk durağı spotçular oluyor!

Öğrencilerin ilk durağı spotçular oluyor!

Öğrencilerin ilk durağı spotçular oluyor!

Spotçuların yüzünü güldürdüler!

Kırıkkale Üniversitesi´nde yeni eğitim yılının başlaması az bir zaman kala öğrenciler, Kırıkkale esnafın yüzünü güldürdü.

ÖĞRENCİLER ALIŞVERİŞTİ

Üniversitelerin açılmasıyla şehrin ekonomik hayatında az da olsa canlanma yaşanırken, spot eşya satışlarında önemli artışlar olduğu gözlendi. Yurtta kalmayarak kendine ev tutan öğrenciler, eşyalarını spotçulardan alıyor. Öğrenciler, çamaşır makinesini 200, buzdolabını 175, televizyonu 100, halıyı 50, oturma grubunu 300, elektrikli süpürgeyi 30, ütüyü 25 ve kanepeyi 100 TL´den alabiliyor.

İŞLERİ AÇILDI

Türkiye´nin diğer illerinde olduğu gibi Kırıkkale´de öğrenciler, tuttukları evleri döşemek için uygun fiyattan satış yapan spotçulara yöneldi. İkinci el eşya satan esnaf ise satışların hareketlendiğini ifade ediyor. Spot eşya satan Ali Birinci, üniversite öğrencilerinin gelişiyle birlikte satışlarda kıpırdanma yaşandığını söyledi. Öğrencilerin ikinci el eşyaları alarak 7-8 bin TL ödemeden kurtulduğunu anlatan Birinci, "Yaz sezonunda duran işlerimiz okul döneminde hareketleniyor. Ancak işlerin çok istediğimiz kadar iyi olduğunu söyleyemeyiz." diye konuştu.

FİYATLAR DÜŞÜK TUTULUYOR

Öğrencilere fiyatların daha altında satış yaptıklarını açıklayan başka bir spot satıcısı Kamil Demirdöven, ?Kırıkkale´ye Türkiye´nin değişik illerinden öğrenciler geliyor. Bunlara Kırıkkale´nin misafirperverliğini göstermeye çalışıyoruz. Zaman zaman aldığımız fiyatların altında satışlar yapıyoruz.? dedi. Kırıkkale Üniversitesi´ne yeni kayıt yaptıran öğrencilerinden Samet Sarı ve Mert Demir, arkadaşlarıyla birlikte ev kiraladıklarını söyledi. Kira fiyatlarının yüksek olduğunu kaydeden Sarı ve Demir, "Üniversite öğrenimimiz süresince kalacağımız evi döşemek için mecburen ikince el eşya satan mağazalara gidiyoruz." ifadelerini kullandı.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false