Anahtar Kelimeler: Öğrencilerle buluştu

Öğrencilerle buluştu

Öğrencilerle buluştu

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Üniversite öğrenci toplulukları başkanları ve akademik danışmanları ile Merkezi Derslikler binasında bir araya geldi.

TOPLANTI YAPILDI

Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Prof. Dr. Erol Yılmaz, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, Sağlık Kültür Spor Dairesi Başkanı Kenan Ersan, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Topluluk faaliyetlerinin işleyişi hakkında bilgilendirme yapılan toplantıda öğrencilerin talep ve düşünceleri dinlendi, sorularına cevap verildi. Topluluk faaliyetlerinin öğrencilere bireysel ve mesleki anlamda önemli kazanımlar sağlayacağını ifade eden Rektör Aslan, “Üniversite yönetimi olarak önümüzdeki dönem içerisinde ne tür etkinlikler yapacağımızı sizlere bildirmek, etkinlik talebi oluşturma ve etkinliklerde dikkat etmeniz gereken hususları anlatmak, topluluk faaliyetleri ile ilgili düşüncelerinizi ve beklentilerinizi dinlemek ve sizlerle sohbet etmek amacıyla böyle bir toplantı yapıyoruz. 

 

REKTÖR BİLGİ VERDİ

Hem kendi aralarında hem de bölüm ve fakülte bazlı baktığımızda öğrenci topluluklarının öğrencilerimizin sosyalleşmesine önemli katkısı olan organizasyonlar olduğunu söyleyebiliriz. Sosyalleşme derken öncelikle kast ettiğimiz şey, ülkemizin ve sizler gibi gençlerin yarınına katkı sağlayacak şeyleri mümkün olduğunca fazla kişiye fayda sağlayacak şekilde bir topluluk çatısı altında yapmaktır. Bu ülkenin bir ferdi olma, Kırıkkale Üniversiteli olma, Kırıkkale’de olma veya aynı bölümde, fakültede olma gibi çok ortak yanımız var. Bunların hepsinin ortak bileşkesi bizleri Yakın Geleceğin Büyük Türkiye’si vizyonunda bir araya getiriyor. Geçmişte olduğu gibi elbette büyük olacağız ama bunlar sizlerin çalışma ve gayretine bağlıdır.

 

EĞİTİMİ ANLATTI

Bazı farklılıklarımız olabilir. Bunlara bizleri zengin kılan değerler olarak bakmalı ve ülkemizi dünyada lider konuma taşıma gayretinde birlik olmalıyız. Topluluklar, birbirimizi ve farklı ilgi alanlarını tanımamıza yardımcı oluyor. Faaliyetlerinizi yaparken hedef belirleme, plan yapma, plana uyma, sorumluluk alma, organize şekilde hareket etme ve problemlere pratik çözümler üretme gibi mesleki hayatınıza katkı sağlayacak tecrübeler de yaşıyorsunuz. Farklı ilgi alanlarını ve meslek gruplarını tanımak, sizlerin dünyaya ve olaylara farklı açılardan bakmanızı,  güncel bilginizin artmasını sağlayacaktır. Öğrenme sadece sınıfta olmaz. Mesleki topluluklar sayesinde sektörünüzdeki işletmeleri her anlamda yakından tanıyor, mesleğinizin duayen isimlerinin konferanslarına katılıyorsunuz. Mesleğinizin pratik uygulamalarına aşina oluyorsunuz. 

 

VERİMLİ BİR DÖNEM OLSUN

Üst sınıflardan tecrübe edinme, alt sınıflardaki arkadaşlarınıza tecrübe aktarma açısından da topluluklar önemli bir işlev görüyor. Zaman içinde çok güzel dostluklar da kuruyorsunuz. Bu gibi nedenlerle topluluk faaliyetleri içinde yer almanın kıymetli olduğunu düşünüyorum. Sizlerden isteğimiz Üniversitemiz mevzuatına uygun şekilde topluluklarınızı aktif halde tutmanızdır. Bizler de Üniversite yönetimi olarak sizlere elimizden gelen yardımı yapmaya, taleplerinizi dinlemeye hazırız. Sizlerle bir araya geldiğimiz ve sizleri gördüğümüz için çok memnun oldum. Umarım dersleriniz ve topluluk faaliyetleriniz adına verimli bir dönem geçirirsiniz” dedi. Program, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Prof. Dr. Erol Yılmaz ile Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci’nin konuşmaları ile devam etti.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı