Anahtar Kelimeler: Öğrenciler Sergi Açtı

Öğrenciler Sergi Açtı

Öğrenciler Sergi Açtı

Öğrenciler Sergi Açtı

Geleceğin mühendisleri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Osman Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri, yaptıkları projelerle göz doldurdu. İnsan hayatını kolaylaştıracak birçok projenin yer aldığı fuarda öğrenciler projeleriyle kendilerine hayran bıraktı.

 

Okulda Bilim Fuarı

Eğitim ve öğretim alanında yaptığı başarılı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Osman Gazi Anadolu Lisesi, her yıl olduğu gibi bu yılda ‘4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda öğrenciler tarafından yapılan icatların sergisini düzenlenen törenle açtı. Birbirinden farklı yüzlerce çalışmaların sergilendiği fuarda öğrenciler, yaptıkları icatlarla kendilerine hayran bıraktı. Fuarda Fen Bilimleri projeleri, Matematik projeleri ve Sosyal Bilimler projeleri olmak üzere her alanda çalışmalar bulunuyor.

 

Kendilerini Kanıtladılar

Bilim Fuarı Sergisi'nin açılış kurdelesi Vali Yardımcısı Adnan Kayık, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ve Okul Müdürü Mehmet Yeşilyurt tarafından kesildi. Kayık ve beraberindeki heyet sergiyi gezerek öğrencilerin hazırladıkları projeleri hakkında bilgi aldılar. Proje yürütücüsü öğretmenleri tebrik eden Kayık, öğrencilerin ve okul yönetiminin başarısını diledi. Öğrencilerin projeler üretmesinin önemine vurgu yapan Kayık, ‘Gençlerimiz yaptıkları icatlarla gelecekte iyi yerlere geleceklerini kanıtlamış oldu' dedi.

 

Pırıl Pırıl Öğrenciler

Osman Gazi Anadolu Lisesi'nin eğitim ve öğretim alanında başarılı çalışmalar gerçekleştirdiğini belirten Kayık,  ‘Bugün yapılan bu güzel eserleri görmek ve öğrencilerimizi desteklemek amacıyla yanlarındayız. Bizim insanımıza yatırım yapıldığı zaman gelecekte ne gibi büyük yerlere gelebileceğini hepimiz biliyoruz. Öğrencilerimizin hepsi birbirinden pırıl pırıl, tertemiz ve başarılı öğrenciler. Yaptıkları birbirinden farklı icatlarda insanlarımıza büyük kolaylık sağlayacak derecededir' ifadesinde bulundu.

 

Başarı Açıklamaları

Öğrencilerinin sağlık ve çevre enerjisine yönelik projeler hazırladığını vurgulayan Okul Müdürü Yeşilyurt ise; çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti. Öğrencilere fırsat verildiği takdirde başarılı çalışmalar gerçekleştirdiğini belirten Yeşilyurt, ‘Bizim öğrencilerimizin kafasına koyduğu zaman yapamayacağı bir şey yok. Sadece kendini o konuya vermesi ve de çok çalışması gerekir. Biz okul yönetimi olarak öğrencilerimize her türlü desteği sağlıyoruz' şeklinde konuştu.

 

Projeler Gerçekleştiriliyor

Geçtiğimiz yıl ‘Ay Çiçeği Matik' adı altında projelerinin ön plana çıktığını söyleyen Yeşilyurt, ‘Bu projemizi Kırıkkale Belediyesi ve Kayseri Belediyesi'ne bildirdik fakat olumlu bir geri dönüş alamadık. Projemizde ay çiçeğinin çekirdekleri dışarı atılmıyor, toplanan kabuklar maddi kazan olarak ekonomiye tekrar katkı sağlıyor. Umarım bunun gibi büyük projelerimizi gelecekte daha iyi şekilde hazırlayarak, güzel çalışmalar elde edeceğiz' dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri öğrenciler tarafından hazırlanan fuar alanını gezdi.



  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu