Anahtar Kelimeler: Öğretmen adaletli olmalı

Öğretmen adaletli olmalı

Öğretmen adaletli olmalı

Öğretmen adaletli olmalı

 

ABC´den anlamlı seminer

 

ABC Eğitim Kurumları tarafından kurum öğretmenlerine İl Kültür Merkezinde seminer verildi. Etik davranışları üzerine bilgiler veren Prof. Dr. Ali Taş, öğretmenlerin öğrenciler arasında adaletli olması gerektiğine vurgu yaparak ?Öğrenciye dersi sevdirmeliyiz? dedi.

 

 

GÜVEN OLURSA İLETİŞİM OLUR

Etik Davranışları üzerine İl Kültür Merkezinde öğretmenlere seminer veren Prof. Dr. Ali Taş, öğrencilerin okulda mutlu olması gerektiğini söyledi. Taş ?Zamanı etkili kullanmak için etik ilkeler kullanmalıyız. Öğrenci okulda mutlu olmalı. Ben nasıl biraz daha zaman geçirmeliyim demelidir. Öğretmenler olarak bunu sağlamalısınız. Öğrenciye dersi sevdirmelisiniz. Öğrencilere halka hizmet bilincini aşılamalısınız. Biz ülkenin geleceğini yetiştiriyoruz. Öğrenciye güven oluşturmalıyız, eğer güven olursa iletişim olur? ifadelerine yer verdi.  

 

KURAL DIŞI DAVRANIŞ

Meslek etiği hakkında bilgi veren Taş ?Mesleki etik, bütün mesleki uğraşların iyi ve doğruya yönlendirilmesi konusunda ilkeler koyan, meslek üyelerinin kişisel arzularını ve belli bir çizginin dışına çıkmalarını önlemeye çalışan, mesleki idealleri geliştiren ve ilkesiz üyeleri meslekten dışlayan ilkeler bütünüdür. Bir meslek alanında veya bir örgüt içinde insan ilişkilerine ait kuralların geliştirilmesi, işlevsel hale getirilmesi ve kural dışı davranışları sınırlandırmaktır.´

 

EĞİTİM ORTAMI SAĞLAMA

?Okulda etik ilkeler ise; sevgi, saygı, iyi örnek olma, anlayışlı ve hoşgörülü olma, adil ve eşit davranma, öğrencinin gelişimini gözetme, öğrenciye ait bilgileri saklama, olumsuz psikolojik durumları yansıtmama ve kötü muameleden kaçınmadır. Öğretmenlik mesleğine ilişkin etik ilkeler ise; mesleki yeterlilik sahibi olma, sağlık ve güvenli eğitim ortamı sağlama, mesai ve ders saatine uyma, hediye almama, kişisel menfaat sağlamama, özel ders vermeme, bağış ve yardım talebinde bulunmama, denetimindeki teşebbüsten menfaat sağlama yasağı ve gizli bilgileri açıklamamadır.?  

 

AYRIMCILIK YAPILMAMALI

?Öğretmenlik mesleğinde karşılaşabilecek etik ihlaller ise; kötü rol model olmak, öğrencilerin değerlendirilmesinde adil ve dürüst olmamak, öğrencilere duygusal ya da psikolojik tacizde bulunmak. Okul yönetimi ile ilgili etik ilkeler ise; öğretmenler, öğrenciler ve veliler arasında ırk, dil, din, renk, cinsiyet, siyasi görüş ve aile statüsüne dayalı ayrımcılık yapmaz. Öğretmenler arasında eşitlik, tarafsızlık ve liyakat ilkelerine riayet eder. Etiği geliştirmek için; sağlıklı bir aile, iyi rol model öğretmen, sınırlı teknoloji kullanma, uygun anne baba tutumlarıdır.?

 

MESLEKİ DAVRANIŞ

?Meslek etiğinin sonuçları; kabul edilebilir davranışların tanımlanması, mesleğin uygulamasında kalite standartlarının yükseltilmesi, meslek elemanlarının kendi davranışlarını kıyaslayabilecekleri, öz değerlendirme fırsatlarının sunulmasıdır. Mesleki davranış ve sorumlulukların çerçevesinin çizilmesi, mesleki kimliğin gelişiminde aracılık edilmesi, mesleki olgunluğun işaretlerinin belirlenmesidir? dedi.   

 

İŞİMİZİ SEVEREK YAPMALIYIZ

Taş´ın sunumundan sonra ABC Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Harun Güleç, eğitim üzerine açıklamalarda bulundu. Her bir öğrenciyi kazanmak için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Güleç, ?Kırıkkale´de 25 yıldır eğitimin içindeyiz. Sıfırdan çıktığımız zamanlar oldu. Biz her öğrenciye ayrı bir değer verdik. Öğretmen arkadaşlarımla yaptığım görüşmelerde hep bunlardan bahsettim. Bizler gelecek nesiller yetiştiriyoruz. İşimizi severek ve isteyerek yapmalıyız.?

 

HER İKİ ÖĞRENCİDEN BİRİ ABC DİYOR

?ABC Eğitim Kurumları olarak maddi manevi öğrencilerimizin yanında olduk. Allah´a şükür Kırıkkale´de her iki öğrenciden birisi ABC Eğitim Kurumlarına gelmek istiyor. Buda bizi daha çok kamçılıyor. Ankara Sincan´da ilk eğitim kurumumuzu açtığımız zaman ilk sene 50 öğrencimiz bile yoktu. Büyük bir çaba sarf edip birebir öğrencilerle ilgilendik. İyi eğitimler verdik ve şuan kayıtlarımız dolmak üzere. Bizler işimizi severek yapmalıyız? dedi.   



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false