Anahtar Kelimeler: Öğretmenlerle buluştu

Öğretmenlerle buluştu!

Öğretmenlerle buluştu!

Öğretmenlerle buluştu!

Atalay yine Kırıkkale´de!

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, Kırıkkale´de aday öğretmenlerle bir araya geldi.

KIRIKKALE´YE GELDİ

Atalay, Kırıkkale Müftülüğü Konferans Salonu´nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, 81 ilde aday öğretmenlerin eğitimlerinin devam ettiğini belirterek, hükümetin ilk defa 6 aylık bir uygulama yaptığını söyledi. Böyle bir kararı çok isabetli olarak değerlendiren Atalay, "Ülkenin ve milletin geleceği açısından öğretmenlik mesleği hayati bir konuma sahip. Diğer mesleklerin de ülke ve toplum hayatında bir yeri var ama insan yetiştirme anlamında öğretmenliğin değeri çok daha ön plandadır. Çok tatmin edici boyutları vardır. Her meslek çok tatmin edici olmayabilir. Hayatın içerisinde öğrencileriniz vardır ve onlara rastlayabilirsiniz. Benim de üniversite yıllarından öğrencilerim var. TBMM´de milletvekili öğrencilerim var. Bir dönem Bakanlar Kurulunda öğrencim vardı ve aynı kabinede bakanlık yaptık. Bu mesleğin kendine has lezzetleridir bunlar." diye konuştu.

ÖĞRETMENLERLE TOPLANTI

Atalay, öğretmenlerin gençlerin hayatını yönlendirmede en önemli referanslar olduğunu ve bazen ailelerden daha önde geldiklerini dile getirdi. Öğretmenlerin rehberliği ve tavsiyesinin adeta öğrencilerin hayatını belirlediğini aktaran Atalay, "Okuldaki her şey öğrenciler için model. Onun için öğretmenlik çok sorumluluk ve emek istiyor. Sizin her hareketiniz izleniyor, gözleniyor. Eğitim hayatınızda çocukları kitapla barıştırıp, kitap okumaya alıştırmalısınız. Okumaya alıştırın, onlar iyileri bulurlar. Derslere ilk defa o dersi veriyormuş gibi heyecanla girelim. Bu zor bir şey de değil." ifadelerini kullandı. Atalay, terör operasyonları nedeniyle görevini yapamayan öğretmenlerle ilgili de hükümetin çabalarının sürdüğünü belirterek, huzurla görevlerine başlamaları temennisinde bulundu. Aday öğretmenlerin sorularını cevaplandıran Atalay´a, Van´a atanan iki öğretmen çiçek takdim etti.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false