Anahtar Kelimeler: OKUL ÖNLERİNDE TEDBİR

OKUL ÖNLERİNDE TEDBİR

OKUL ÖNLERİNDE TEDBİR

OKUL ÖNLERİNDE TEDBİR

Polis tedbirlerini artırdı

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü, okullarda eğitim ve öğretimin huzurlu ve güven içerisinde yapılması için tedbirler aldı. Okul bölgelerinde görevlendirilen Polis okul önünde ve çevresinde bulunan şahıslar üzerinde GBT sorgulaması ve üst araması yaparak şahısları okul çevresinden uzaklaştıracak.

TEHLİKELER ENGELLENECEK

2016-2017 Eğitim öğretim yılının başlamasıyla beraber okul önlerinde güvenlik tedbirleri alınmaya başlandı. Öğrencilerin güvenli bir şekilde eğitim hayatlarını sürdüre bilmeleri için tedbirlerin aralıksız bir şekilde devam edileceğini belirten Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ?Okul çevresinde şiddetin önlenmesi, özellikle giriş ve çıkış saatlerinde okulların çevresinde olması muhtemel kavga, taciz vb. olayların önüne geçilmesi, okulların çevresinde toplanan kişilerin kimlik kontrollerinin yapılarak, okul ile ilişiği olmayan işsiz, güçsüz, boşta gezen kişilerin okul çevrelerini mesken tutmalarının önüne geçilmesi, bu kişilerden öğrencilerimize gelebilecek her türlü tehdit ve tehlikenin engellenmesi, uyuşturucu satıcılarının asıl hedefinin gençlerimiz olduğu hususu dikkate alınarak, okul çevrelerinde uyuşturucuyla mücadele yapılması, yasa dışı faaliyet gösteren ideolojik ve bölücü örgütlerin gençlerimizi kandırmalarının engellenmesini amaçlıyoruz? diye konuştu.

YASAL İŞLEM YAPILACAK

Müdür Onar ?Okulun yakın çevresinde bulunan umuma açık yerler, internet kafeler, elektronik oyun salonları ile park ve bahçelere yönelik denetimlerin arttırılması amacıyla Valilik Makamının 25/02/2013 tarihli oluru ile; okul bahçesinde, çevresinde ve okul dış kapısı önünde, okul öğrencisi olmayan, okulla ilişiği bulunmayan, okul öğrencisi olup ders saatlerinin dışında okulda bulunmaması gereken öğrenci veya şahısların okul çevresinden uzaklaştırılmasının daha etkin ve caydırıcı olması amacıyla 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddesi gereğince yasal işlem yapılabilmesi için, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun İl/C maddesi gereğince Valilik Kararının alınması uygun görülmüştür. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için gerekli çalışmalara aralıksız devam edilmektedir? dedi.



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli