Anahtar Kelimeler: Okullar Eylül açılacak

Okullar 28 Eylül´de açılacak

Okullar 28 Eylül´de açılacak

Okullar 28 Eylül´de açılacak

Milli Eğitim bilgi verdi

Okulların açılmasının Kurban Bayramı sonrasına bırakılmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim takvimini açıkladı.

TURİZM İÇİN KARAR ALINDI

Turizm sezonunun kötü geçmesi nedeniyle sektörün talebini değerlendiren hükümet okul açılış tarihini Kurban Bayramı sonrasına bıraktı. 14 Eylül´de açılması planlanan okulların açılışını Davutoğlu´nun talimatıyla 28 Eylül´e ertelendi ve bakanlık, bugün yeni eğitim öğretim takvimini duyurdu. Buna göre, okulların kapanışı 10 Haziran 2016´da olacakken, bir hafta ertelenerek 17 Haziran 2016´ya uzatıldı.

YOĞUN TALEP VARDI

Milli Eğitim Bakanlığı´ndan yapılan açıklamada şöyle denildi: ?Bakanlığımıza bağlı her derece ve türdeki eğitim ve öğretim kurumlarında 2015-2016 Eğitim Öğretim yılının başlangıcı, 14 Eylül 2015 tarihi olarak belirlenmişti. Ancak öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz başta olmak üzere, eğitim camiamızın ve turizm sektör temsilcilerinin eğitim ve öğretim yılı başlangıç tarihinin Kurban Bayramı sonrasına ertelenmesine ilişkin yoğun talepleri gündeme alınarak yeni bir çalışma yapıldı. Yapılan çalışma neticesinde Bakanlığımıza bağlı her derece ve türdeki eğitim öğretim kurumlarında 2015-2016 eğitim öğretim yılının başlangıç tarihi 28 Eylül 2015 olarak değiştirildi.?

TELAFİ PROGRAMI

?Bu kapsamda Öğretmenlerimiz için 1 Eylül 2015 tarihinde başlayacak olan seminer ve meslekî çalışmalar, öğretmenlerimizin talepleri doğrultusunda istedikleri il ve ilçe müdürlükleri tarafından koordine edilecek. 14-18 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılması gereken eğitim öğretim faaliyetleri dolayısıyla oluşacak boşluk, iş takviminde eğitim öğretim yılının sonuna eklenmiş, ders kesim tarihi 17 Haziran 2016 olarak değiştirildi. 21-22 ve 23 Eylül 2015 tarihlerinde yapılamayacak dersler için yıl içinde yoğunlaştırılmış telâfi programı uygulanacak.?

BAYRAM ÖNCESİ YATACAK

?Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının beşinci sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime uyum programları da okulların açıldığı ilk hafta içinde eğitim öğretim süreci ile birlikte gerçekleştirilecek. Öğretmenlerimizin her eğitim öğretim döneminin başlangıcında aldığı eğitim öğretime hazırlık ödeneğine ilişkin takvimde herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Söz konusu ödenek bayram öncesi öğretmenlerimize ödenecek.?



  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu