Anahtar Kelimeler: Okullar depreme dayanır

Okullar depreme dayanır mı?

Okullar depreme dayanır mı?

Okullar depreme dayanır mı?

 

Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk; TBMM´de Kırıkkale´deki okulların depreme dayanıklılığını ve bu konuda tespit çalışması yapılıp yapılmadığın Milli Eğitim Bakanı´na yazılı olarak sordu.

OKULLAR RİSK ALTINDA MI?

Konu hakkında TBMM´de bir açıklama yapan MHP´li Öztürk; ?Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Türkiye´nin deprem risk haritasını güncellemiş ve bu kapsamda Kırıkkale´nin birinci derece deprem bölgesinde yer aldığı açıklanmıştır.Bu yüzden deprem önceliği olan Kırıkkale´mizdeki okulların depreme dayanıklılığı da çok büyük önem arz etmektedir.? dedi. Açıklamasında yazılı soru önergesi hakkında da bilgi veren milletvekili Öztürk; ?Millî Eğitim Bakanı´na TBMM´de vermiş olduğum yazılı soru önergemle; Kırıkkale´mizdeki okullarımıza deprem dayanıklılık testi yapılıp yapılmadığını, yapıldıysa kaç okulumuzun riskli, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu, kaç okulumuza güçlendirme inşaatı yapılması gerektiğini sordum.´´

ÇOK ÖNEMLİ BİR KONU

Geleceğimizin güvencesi çocuklarımız ve gençlerimizin hayatı; her ana baba gibi bizler için de çok önemlidir. Okula gönderdiğimiz çocuklarımızın güven içinde eğitim-öğrenim görebilmeleri bu yüzden çok önemlidir. Doğal afetlere maruz kalmadan gerekli tedbirleri alabilirsek, o zaman can ve mal kaybımız olmayacaktır.? diyerek, Bakanlığın kendisine vereceği cevaplara göre, okullarımızda güvenli bir şekilde eğitim-öğrenim görülmesi için çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli