Anahtar Kelimeler: Okulu kapatma

Okulu kapatma

Okulu kapatma

Kırıkkale’de 2002 yılından bu yana ihtiyaç sahibi ve düzensiz aile çocuklarının eğitim aldığı Hüseyin Kâhya Yatılı Bölge Ortaokulu (YİBO) mevcut öğrenci sayısının az olması gerekçesi iddia edilerek geçtiğimiz günlerde kapatılma ka

ÖNAL AÇIKLAMA YAPTI

Kırıkkale’de 2002 yılından bu yana ihtiyaç sahibi ve düzensiz aile çocuklarının eğitim aldığı Hüseyin Kâhya Yatılı Bölge Ortaokulu (YİBO) mevcut öğrenci sayısının az olması gerekçesi iddia edilerek geçtiğimiz günlerde kapatılma kararı alınmıştı. Kırıkkale CHP Milletvekili Ahmet Önal, Halkçı Liseliler Genel Başkanı Can Tan ve Halkçı Liseliler İl Başkanı Ulaş Emre Demirel Kırıkkale'de bir araya gelerek basın açıklamasında bulundular. Önal, "Bizler sizlerin bir ağabeyi olarak üzerimize düşen fedakârlığın fazlasını yapmaya devam edeceğiz. Bu okulun yaşaması için, bu okulun kapatılmaması için söz veriyoruz.'' dedi.

TAKİP EDECEĞİZ

Önal açıklamasında "Ankara’dan yetkililerimiz, misafirlerimiz var. Bizi duydular, bizim feryadımıza kulak verdiler ve buraya, dayanışma için Kırıkkale’ye yanımıza geldiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Tabi bizler de bu okulun kapanacağını çok yakın bir tarihte öğrendik. Daha önce maalesef kapanması için nasıl bir hazırlık yapıldı, bundan hiç birimizin haberi olmadı. En son kapatma yazısı basına düştükten sonra, biz bu okulun kapandığını hep beraber öğrendik. O aşamadan itibaren de okulun kapanmasına engel olmak için sn. valimiz Yunus Sezer Bey ile görüştük. Konuyu kendisine anlattık. Burada sadece Kırıkkale’den değil, çevre illerden ve birçok ilden parçalanmış aile çocuklarının ya da ekonomik düzeyi düşük aile çocuklarının buraya geldiğini, eğitim öğretim hayatlarını burada devam ettirdiğini, bu çocukların Okullarının Kapanması durumunda bu çocuklarının nerde okuyacağını bu çocuklarının sahipsiz kalacağını söyledik. Sn. valimiz duyarlı davrandı, konuyla ilgili takipçi olacağını ve Millî Eğitim’den de görüş alacağını bildirdi. Biz de bu süreçte sn. valimizin söylediklerinin tabi ki takipçisi olacağız.'' dedi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli