Anahtar Kelimeler: Okuma Yazma seferberliği

Okuma-Yazma seferberliği

Okuma-Yazma seferberliği

Okuma-Yazma seferberliği

Toplantı yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan başkanlığında yürütülen okuma yazma seferberliği kapsamında Kırıkkale´de de çalışmalar başlıyor. Merkez, ilçe ve köylerde bulunan 8 bin 500 okuma-yazma bilmeyenler için 5 Mart 2018 itibariyle kurslar başlayacak.

NE ZAMAN BAŞLIYOR?
Türkiye genelinde okuma-yazma bilmeyenlere yönelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ve Emine Erdoğan tarafından yürütülen ?Okuma-Yazma Seferberliği? kapsamında altyapı çalışmaları başladı. 2 Mart 2018 tarihine kadar alan taramalarının tamamlanmasının ardından 5 Mart 2018 Pazartesi günü itibariyle de kurslar başlayacak. 11 Mayıs 2018 tarihinde kurslar tamamlanacak.

BAŞVURU YAPILACAK
Okuma-yazma seferberliği kurslarından ücretsiz olarak yararlanmak isteyenler; mahalle, ilçe ve köylerinde bulunan muhtarlıklara başvuru yapacak. Muhtarlıklarda alınan başvuruların ardından muhtarlığa ait bölgelerde bulunan okullarda kurslar açılacak. Çalışmaların altyapı oluşumunu değerlendirmek amacıyla da, Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz başkanlığında toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, kamu kurum il müdürleri, muhtarlar ve bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

KOMİSYON OLUŞTURULDU   
Çalışmanın öneminden bahseden Vali Haktankaçmaz, ?Okuma yazması olmayan vatandaşlarımıza yönelik başlatılan bu çalışma çok önemli. Mili Eğitim Bakanlığı nezdinde yürütülecek olan bu çalışma kapsamında komisyon oluşturulacak. Yapılacak çalışmalar devam edecek. Okur-yazar olmayan vatandaşlarımızın tespiti önemli. Komisyon oluşturuldu ama bu konuda bilgisi olmayan arkadaşlarımız hakkında da bilgi edinilebilecek? şeklinde konuştu.

BU SORUNU ÇÖZECEĞİZ   
?Halen okuma yazması olmayan vatandaşlarımızın olması gerçekten bizeler sorumluluk yüklüyor. Bu çalışma için komisyon oluşturularak destek oluşturulabilecek arkadaşlarımız belirlendi. Uzun vadeli bir çalışma olacak. İnşallah bu çalışmalar sayesinde ülkemizin her bölgesinde ve Kırıkkale´de, okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımız kalmayacak. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü´müz bu eğitimleri veriyor ama önümüzdeki dönemlerde biraz daha yakından eğitim fırsatı sunulacak ve hep birlikte bu sorunu çözeceğiz? dedi.



  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu