Anahtar Kelimeler: Ölenlerin ikisi Kırıkkaleli

Ölenlerin ikisi Kırıkkaleli!

Ölenlerin ikisi Kırıkkaleli!

Ölenlerin ikisi Kırıkkaleli!

Cenazeler toparğa verildi

Başkent Ankara´da bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden 37 kişiden ilk belirlemelere göre 2 tanesinin Kırıkkaleli olduğu öğrenildi. Hain saldırıda Hasandede köyünden Kemal Kalıç ve Sulakyurt Alişeyhli Köyünden Taner Kılıç´ın hayatını kaybettiği otaya çıktı. Terör saldırısını şiddetle kınadıklarını belirten Kırıkkale Valisi Ali Kolat ?Birliğimizi kimse bozamaz? diye konuştu.

37 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ankara´da Güven park otobüs duraklarının ve çevik kuvvet noktasının bulunduğu bölgede Güvenpark ile Yüksel Caddesi´nin kesiştiği üst geçidin yakınında yaşanan patlamada 37 vatandaş hayatını kaybetmişti. Saldırının ardından hayatını kaybeden 22 kişinin isimleri netlik kazanırken, bu isimlerden 2 tanesinin Kırıkkaleli olduğu ortaya çıktı. Hain terör saldırısı esnasında alanda bulunan Hasandede Köyünden Kemal Kalıç ve Sulakyurt´a bağlı Alişeyhli Köyünden Taner Kılıç´ın hayatını kaybedenler arasında yer aldığı açıklandı. Terör saldırısında hayatını kaybeden Kırıkkaleliler baba ocaklarına getirilerek toprağa verildi.

BİTME NOKTASINA GELDİ

Katıldığı bir programda başkentte yaşanan bombalı terör saldırısını değerlendiren ve saldırıyı şiddetle kınayan Kırıkkale Valisi Ali Kolat ?Bu şer odakları kalleşliklerine devam ediyorlar. Ama artık vatandaşı, çoluk çocuğu hedef aldıysa bunlar bitme noktasına gelmiş, son çırpınışlarını yapıyor demektir. İnşallah bunların sonu olacaktır. Bu vesileyle şehitlerimizi rahmetle anıyor, patlamada yaralananlara acil şifalar diliyorum? dedi. 

TOPRAĞA VERİLDİLER

Ankara´daki bombalı terör saldırısında yaşamını yitirenler arasında bulunan emekli Uzman Çavuş Kemal Kalıç ile  Kızılay´daki bir işyerinde çaycı Taner Kılıç,  Kırıkkale´de toprağa verildi. Ankara  Adli Tıp Kurumu´ndaki otopsi işlemlerinin ardından emekli Uzman Çavuş Kemal Kalıç´ın cenazesi, merkeze bağlı  Hasandede Köyü Camii´ne getirildi. Burada, Kalıç´ın eşi Seda, çocukları Özlem Nuray ve İrem Sılay, babası Rıza Kalıç ile yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Kalıç´ın kız kardeşi Nurhan Coşkun, "Biz kimseye bir şey yapmadık. Gözleri kör olsun. Ocakları sönsün" diyerek ağıt yaktı. Öğleleyin köy camisinde kılınan cenaze namazı ardından emekli Uzman Çavuş Kemal Kalıç´ın Türk bayrağına sarılı tabutu bir süre askerlerin omzunda taşındıktan sonra köy mezarlığında toprağa verildi.

GENİŞ KATILIM OLDU

Törene, Kalıç´ın yakınları ile Vali Yardımcısı  Adnan Kayık, İl  Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve çok sayıda kişi katıldı.  Kızılay´da bir işyerinde çaycı olarak çalıştığı sırada patlamada yaşamını yitiren 45 yaşındaki  Taner Kılıç´ın  cenazesi de Sulakyurt İlçesi´ne bağlı Ali Şeyhli Köyü´ne getirildi. Köy camisinde öğleleyin kılınan namaz ardından Kılıç´ın cenazesi köy mezarlığına defnedildi. Törene, Kılıç´ın yakınları, Kaymakam Fikret Dağ ile çok sayıda kişi katıldı.



  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı