Anahtar Kelimeler: olmasın

Ölü evi olmasın

Ölü evi olmasın

KAMUOYUNA DUYURU

 

Karakeçili Kaymakamlığı son günlerde artan düğünlerdeki yaralamalı ve ölüm ve sonuçlanan  olaylar sonrasında ilçede silah atımını tamamen durdurmaya yönelik kampanya başlattı. Karakeçili Kaymakamlığı tarafından yapılan duyurularda şu ifadelere yer verildi.

KAMUOYUNA DUYURU

Kurumdan yapılan açıklama şu bilgiler verildi: “İlçemiz genelinde yapılacak olan düğünlerde, düğün sahiplerine ilgili polis merkezi amirliklerince, Ateşli silahlarla atış yapılmaması veya yaptırılmaması, -Çevreyi rahatsız edecek ve trafiği tehlikeye düşürecek şekilde konvoy yapılmaması, -İzinsiz havai fişek atılmaması, -İlerleyen saatlerde gürültü yapılmaması hususları tebliğ edilerek uymayanlar hakkında, 5237 TCK’nın 170.Maddesi (Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye sokulması) ve 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 32.maddesinde “Emre Aykırı Davranış” kapsamında adli/idari işlem yapılacağı bildirilmektedir. 

 

ÇALIŞMALAR ANLATILDI

Karakeçili ilçemizde 01.01.2023 tarihinden 19.09.2023 tarihine kadar bölgemiz dahilinde Polis Merkezi Amirliğimize bildirilen düğün sayısı toplamda 22 olup; bu düğünlerde 5326 sayılı kanunun 32. Maddesi gereği Emre Aykırı Davranıştan 3’ü düğün sahibi olmak üzere toplamda 7 kişiye 9.065 TL idari yaptırım cezası uygulanmış, bu tarihler arasında bölgemiz dahilinde izinsiz herhangi bir düğün yapılmamış, izinsiz havai fisek atılmamış, düğünlerde suç ve suç unsuruna rastlanılmamıştır. Çelebi ilçemizde ise 01.01.2023 / 19.09.2023 tarihleri arasında sorumluluk alanımızda toplam 9 adet düğün, nişan, asker gecesi vb etkinlik yapılmıştır. Bu etkinlikler kapsamında 01.07.2023 günü bir şahsın ev sahipliği yaptığı düğünde 5326 sayılı Kanunun 32. Maddesine istinaden ilgili şahsa“Emre Aykırı Davranıştan” 1295 TL idari yaptırım cezası uygulanmıştır. İlçelerimizde yorgun mermi şikayetleri bu dönemde sıklıkla artmaktadır. Evlerin balkon ve çatısına, işyerlerine ve dahi çocuk parklarına yorgun mermilerin isabet ettiğini tespit etmiş bulunmaktayız. 

 

KURŞUN SIKMAYIN

İlçe Emniyet Amirliklerimize bağlı ekiplerimiz tarafından huzur ve güven ortamının devamlılığının sağlanması amacıyla denetimlerimize kararlılıkla devam edilecektir. Unutmayalım ki; En mutlu gününüzde sizin sevinçleriniz bir başkasının üzüntüsü olmasın. Mutluluğunuza kurşun sıkmayın, Düğünlerde silahlar atılmasın, hayatlar solmasın, silahtan çıkan ses kaybedilen bir nefes olmasın. Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.”



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu