Organ bağışı hayat kurtarır

Organ bağışı hayat kurtarır

Organ bağışı hayat kurtarır

Bağış çağrısı yapıldı

Organ Bağışı Haftası sebebiyle kurdukları stantta açıklamalarda bulunan Kırıkkale İl Sağlık Müdür Yardımcısı Adem Yeni, organa ihtiyaç duyma ihtimalinin sahip olunan organın bağışlanması ihtimalinden daha yüksek olduğu söyledi.

STANT KURULDU

Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında Kırıkkale Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı´nda organ bağış standı kuruldu. Burada organ bağışlamanın ne kadar hayati olduğu vatandaşlara anlatıldı. Düzenledikleri etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Kırıkkale İl Sağlık Müdür Yardımcısı Adem Yeni, "3-9 Kasım günleri arası tüm dünyada Organ Bağış Haftası olarak kutlanıyor. Bu kapsamda müdürlük olarak bazı programlar yaptık. Bir haftalık bir eğitim programımız vardı. Son iki gündür de organ bağışını insanlara alıştırmak için kampanya tarzında bilgilerini alıyoruz. Onların organ bağışında bulunması için teşvikte bulunuyoruz.?

SORULAR CEVAPLANDI

?Eğer soruları varsa onların cevaplarını veriyoruz. Bu tür bir etkinlik yapıyoruz. Dün üniversitede yoğun ilgi vardı öğrenciler tarafından, maalesef yanlış bilgilendirmekten dolayı belli yaşın üstündeki insanlar pek talep göstermiyor bize. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, almış olduğu kararla herhangi bir maddi çıkar söz konusu olmaksızın, organ naklinin caiz olduğunu bildirmiştir. 2238 sayılı Yasa´ya göre 18 yaşını doldurmuş ve akli melekelere sahip her birey organ bağışı yapabilir. Organ bağışınızı size en yakın hastaneye, ehliyet alırken Emniyet Müdürlüğüne ya da İl Sağlık Müdürlüğüne yapabilirsiniz? dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false