Anahtar Kelimeler: Ormanları millete veriyoruz

?Ormanları millete veriyoruz?

?Ormanları millete veriyoruz?

?Ormanları millete veriyoruz?

Bakan´dan önemli açıklama

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kırıkkale´de muazzam bir ağaçlandırma seferberliği yapıldığına dikkati çekerek, ´Artık ormanları milletimizin emrine veriyoruz.

ELİMİZ BOŞ GELMEDİK

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kırıkkale´de muazzam bir ağaçlandırma seferberliği yapıldığına dikkati çekerek, ´Artık ormanları milletimizin emrine veriyoruz. Eskiden devlet ormancılığı vardı. Ormanlar yasaktı, girilmezdi´ dedi. Törene, Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can ve Mehmet Demir, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile çok sayıda vatandaş katıldı. Bakan Eroğlu, Kırıkkale´de DSİ Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü ve Meteoroloji Genel Müdürlüğüne ait 9 tesisin temel atma ve açılışı töreninde konuştu. Tesislerin maliyetinin 61 milyon lira olduğunu bildiren Eroğlu, Kırıkkale´ye eli boş gelmediklerini, 65 milyon lira maliyetli 16 tesisin de müjdesini getirdiklerini anlattı.

AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMASI

Kırıkkale´de devam eden ağaçlandırma seferberliği kapsamında bütün okul, hastane bahçelerinin tamamı ile yol kenarlarının ağaçlandırılacağını belirten Eroğlu şöyle devam etti: "Artık ormanları milletimizin emrine veriyoruz. Eskiden devlet ormancılığı vardı. Ormanlar yasaktı, girilmezdi. Şimdi, ormanlık alanlara ceviz, badem dut gibi gelir getirici ağaçlar dikiyoruz. Hatta bal ormanları kuruyoruz. Arıcılara tam bir destek veriyoruz. Neticede diyoruz ki ´İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, her şey millet için.´ Artık ormanları da milletimizin hizmetine açtık. Baraj ve göletlerin kenarlarında yeşil kuşak ağaçlandırması, erozyon kontrolü ve gelir getirici ağaçların yetiştirilmesi yapılıyor."

KÖYLÜYE VERİYORUZ

Eroğlu, bazı köylere örnek olarak ormanlık alanda ceviz, badem, dut gibi gelir getirici ağaçlar dikerek köylüye 49 yıllığına verdiklerini hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunları parselleyip o köyde kaç hane varsa kura çekip veriyoruz. 49 yıl geliri onlara ait. Masrafları ise bize ait. Ağaç dikme ve bakımı bize geliri vatandaşa ait olacak. ´49 yıl az´ diyenler oluyor. O konuda ben bir formül ürettim. Benim yetkim 49 yıl. Kanunla belki 99 yıla çıkarılabilir. Kanun çıkarmak zor derseniz, Orman Genel Müdürüme talimat verdim. ´Bir kasa al, oraya gelecekteki bakana bir mektup yazayım. ´Sayın bakan bir ağabeyin olarak senden rica ediyorum. Ben 49 yıl uzattım, 49 yıl da sen uzat´ diye kasaya bir mektup bırakacağız. Unutmayın torunlarınıza söyleyin, ´Bakanlığın kasasında bir mektup var´ diye. Onu bakan açsın Allah izin verirse 99 yıla çıkarsın. Devlet bir yeri verirse geri almaz."



  • Salı 24.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.6 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli