Anahtar Kelimeler: için imza töreni yapıldı

OSB için imza töreni yapıldı

OSB için imza töreni yapıldı

OSB için imza töreni yapıldı

Silah OSB´de önemli gelişme

2014 yılında yapımına başlanan ancak yüklenici firmanın işi yarıda bırakmasıyla birlikte altyapı ihale sözleşmesi fesh edilen Kırıkkale Silah Sanayi İhtisas OSB´nin ikinci ihalesi geçtiğimiz gün gerçekleşmişti. İhaleyi kazanan Mitaş Proje ile sözleşme imzalandı. Sözleşme töreninde Kırıkkale´yi Türkiye´nin savunmasının başkenti olarak niteleyen Vali M. İlker Haktankaçmaz ?Silah OSB ciddi beklentileri bünyesinde barındıran, prestijli yatırımlardan bir tanesi? diye konuştu.

YENİ YÜKLENİCİ FİRMA MİTAŞ PROJE

Türkiye´de ilk olma özelliği taşıyan Kırıkkale Silah Sanayi İhtisas OSB´nin akıbetini yakından ilgilendiren gelişmeler yeniden yaşanmaya başladı. 2014 yılında çalışmaları başlamasına rağmen altyapı ikmali işinde ihaleyi kazanan firmanın işi yarım bırakmasıyla birlikte sözleşme mahkeme kararıyla fesh edilmişti. Daha sonra başlatılan ihale süreci geçtiğimiz günlerde noktalanmıştı. 8 Haziran 2016 Çarşamba günü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı´nda yapılan ihaleye katılan 4 firma içerisinde %34 indirimle en düşük fiyat teklifi veren Mitaş Proje İnşaat Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş´nin (ihale bedeli: 14 milyon 991 bin 047 TL indirimli tutar. 9 milyon 894 bin 091 TL) uhdesinde kalmıştı. Kırıkkale Silah Sanayi İhtisas OSB altyapı ikmali işi ihalesini kazanan Mitaş Proje ile OSB yönetim kurulu arasında Kırıkkale Valiliğinde düzenlenen törenle imza atıldı. Sözleşmeye Firma yetkilisi, OSB yönetimi adına Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, TSO Başkanı Ekrem Gök imza attı.

BU İŞİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ

İmza töreninde konuşan Vali Haktankaçmaz, ?Silah OSB´nin alt yapı yatırım çalışmaları halen devam ediyor.  Daha önceden bu işi alan firmalar, olumlu şekilde çalışma gerçekleştiremeyerek bu işi tamamlayamadı. Buranın şuanda yüzde 15-20´lik kısmı tamamlanmış bulunuyor. İnşallah Ramazan Bayramı sonrası ihaleyi alan Mitaş Proje İnşaat Tekstil Sanayi ve Ticaret şirketi çalışmalarına başlayacak. Kırıkkale Türk Silahlı Kuvvetleri´ne yaptığı çalışmalarıyla önemli katkı sağlıyor. Kırıkkale´de gerçekten çok güzel işler yapılıyor. Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ciddi beklentileri bünyesinde barındıran, prestijli yatırımlardan bir tanesi. Bizlerde bu işi çok önemsiyoruz, inşallah olumlu şekilde sonuçlanacaktır. Çünkü Kırıkkale Türkiye´nin ülke savunmasının başkenti. Böyle bir savunma sanayinin olması da önemli bir durum? ifadesini kullandı. Belediye Başkanı Saygılı´da Silah OSB´nin kısa zamanda tamamlanması için üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını belirterek, yüklenici firmaya kolaylıklar diledi. TSO Başkanı Gök´de sözleşmenin hayırlı olması temennisinde bulundu. İhalede yapım işinin bitim tarihi 30.06.2017 olduğu, yeni yüklenici firmanın işi 2016 yılı sonuna kadar tamamlamayı taahhüt ettiği belirtildi.

 



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı