Anahtar Kelimeler: Özbek ailesinin günü

Özbek ailesinin acı günü

Özbek ailesinin acı günü

Özbek ailesinin acı günü

Amcası vefat etti

Türk Metal Sendikası eski genel Başkanı Mustafa Özbek´in amcası, Murat, Ali, Kudret ve Türk Metal Sendikası Denizli Şube Başkanı Nusret Özbek´in babası Karaca Özbek vefat etti. Özbek´in cenazesi dün Nokta camiinde kılınan namazdan sonra defnedildi.

VEFAT HABERİ

Kırıkkale´nin tanınmış ailelerinden, eski esnaf, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek´in amcası, Murat, Ali, Kudret ve Türk Metal Sendikası Denizli Şube Başkanı Nusret Özbek´in babası 87 yaşındaki Karaca Özbek rahatsızlığı dolayısıyla önceki gün gece vefat etti. Kırıkkale´nin en eski esnaflarından olan Özbek´in cenazesi dün defnedildi. Önceki gün vefat eden Karaca Özbek´in cenaze namazı Nokta Nur Camiinde kılındı. Cami önünde Mustafa Özbek ve merhum Karaca´nın yakınları taziyeleri kabul etti.

CENAZE NAMAZI

Özbek´in cenaze namazını eski diyanet İşleri Başkan Yardımcısı ve Türkiye Din Görevlileri Federasyonu Genel Başkanı dini program yapımcısı İsmail Coşar Kıldırdı. Mustafa Özbek´in yakın arkadaşı olan Coşar namaz öncesinde yaptığı kısa konuşmada Müslümanın doğduğunda kulağına ezan okunmasıyla ilgili olarak ?Müslüman doğduğunda kulağına ezan okunur, öldüğünde ise namazı kılınır? dedi. Bunun manasının doğduğunda ezanın okundu, öldüğünde namazın kılınacak demek olduğunu belirten Coşar bugünkü namazında bu anlamda olduğunu kaydetti.

TOPRAĞA  VERİLDİ

Merhum Karaca Özbek´in cenazesi daha sonra cemaat eşliğinde Kırıkkale Yeni Mahalle Mezarlığına getirildi. Burada yine imamların duaları eşliğinde aile mezarlığında defnedildi. Evinde ise kuran-ı kerim okundu. Burada da emekli imam İsmail Coşar kuran-ı kerim okuyarak ailesine başsağlığı diledi. Cenazeye Karaca Özbek´in yakınlarının yanı sıra Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şubesi yöneticileri esnaflar ile CHP Kırıkkale İl Başkanı Ahmet Önal ve merkez ilçe yöneticileri ve Özbek´in yakın dostları köylüleriyle vatandaşlar katıldı.



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli