Anahtar Kelimeler: Özdemir Basın Açıklaması

Özdemir´den Basın Açıklaması

Özdemir´den Basın Açıklaması

Özdemir´den Basın Açıklaması

Ve hala ve ısrarla diyorum ki bizler Alevi Bektaşi toplulukları Devletimiz ve komşularımızla barış ve kardeşlik içerisinde yaşadık. Hısım olduk, akraba olduk, arkadaş yaren olduk. Ama asla düşman olmadık kin gütmedik.

BASIN AÇIKLAMASI

Değerli Basın Mensupları, kıymetli arkadaşlarım, Türk´ü Kürd´ü ile Laz´ı Çerkezi, Arnavut´u Gürcüsü ile Sunni, Alevi, Süryanisi ile dünyanın Türkiye´nin her neresinde olursa olsun kendisini Türk hisseden Yüce Türk Milleti!.... 02.01.2017 tarihinde Kanal a Televizyonunda yapılan bir televizyon programında sarf ettiğim ve yüce Türk Milletine yaptığım uyarı, bir takım çevreler tarafından cımbızlanarak tarafıma ve düşündüğümüz kardeşlik ülküsü linç kampanyasına dönüşmüş durumdadır.

Güneş balçıkla sıvanmaz?. Biz de bu tür kişi ve kuruluşlara meydanı boş bırakmayız evelallah. Öncelikle bir şeyin altını ısrarla çizmek istiyorum.  

Bin yıldır bu coğrafya da barış ve kardeşlik içerisinde yaşıyor var olmaya çalışıyoruz. Biliyoruz ki malımıza, canımıza, varlığımıza kastedenler kimi zaman elinde silahla meydanlarda, muvaffak olamazlarsa da kuzu postuna bürünerek ve aramıza girerek saldırılarını sürdürüyorlar.

Ülkemiz zor ve meşeggatli yollardan geçiyor bu günlerde, özlellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kimin dost, kimin düşman, kimin vatansever, kimin hain kimin kahraman olduğu apaçık ortadadır. Her şey tam diz üstü çökertilmeye gelmişken Ülkem ve Milletim, bir takım kanaat önderlerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve bu Ülkeyi yönetenlerin, güçlü iradeleri ile ön görüşü, sağ duyusu ve kararlı duruşu ile tehlike bertaraf edilmiştir.

O programın özünde benim kast ettiğim şey Allah korusun düşmanlarımız ülkemizi istila edecek olursa Alevi Sünni ayırımı yapmayacaklar hepimizi katledecekler bu saldırıları terör örgütlerini kullanarak yapılan birer dış saldırıdır. Dış saldırılara karşı birbirimize düşmeden kenetlenmeli birlik olmalıyız. Düşmanlarımız ülkemizi de Suriye haline getirmek istiyorlar. Özellikle buna vurgu yapmıştım. Kardeşlik ve barış içerisinde yaşamanın önemine vurgu yapmıştım. Suriye örneğine işaret edip Alevi kanaat önderlerinin çıkarak kargaşada, kavgada, (Allah Korusun) savaşta rahat edemeyeceklerine vurgu yapmıştım.

Ve hala ve ısrarla diyorum ki bizler Alevi Bektaşi toplulukları Devletimiz ve komşularımızla barış ve kardeşlik içerisinde yaşadık. Hısım olduk, akraba olduk, arkadaş yaren olduk. Ama asla düşman olmadık kin gütmedik.

Elbette ateş düştüğü yeri yakar. Ancak topluluk olarak hissemize düşenden fazla ateşi kucaklamaya çalıştık, inancımız gereği?..

Suyu bulandırtmayacağız arkadaşlar?.

FETO terörü, PKK terörü, PYD, DEAŞ terörü derken Emperyal güçlerin Ülkemizi, birliğimizi, dirliğimizi bozmaya yönelik olası çıkartılacak mezhepsel terör ve çatışmalara asla izin vermeyeceğiz, ona alet olmayacağız, olmaya çalışanlara da engel olacağız. Israrla söylüyorum biz şunun bunun adamı olmadık. Bölücü parti hariç bütün partiler eşit mesafedeyiz. Biz Devletimizden taraftık ve hep öyle kalacağız.

Beni yanlış anlayan sade, işinde gücünde olan, kardeşlik felsefesini ülkü edinmiş başta Alevi vatandaşlarımıza sesleniyorum. Başından sonuna anlatmak istediğim şey bir olalım, diri olalım, kardeşlik içinde barış ve huzur içinde yaşayalım. Neresi yanlış bunun?

Kim ki ikilik çıkarıyor, kim ki siz-biz diye konuşuyor, bilin ki o Toplumumuzun köküne dinamit yerleştiriyor demektir. Tıpkı Suriye örneğinde olduğu gibi çıkacak kavgada kimse rahat edemeyecektir. Başta da benim sade vatandaşım.

Yunus Emre´nin dediği gibi ?Bu Gün Canların Bir Olma? günüdür. Hz. Mevlana nın çağrısına kulak verme davetine icabet etme günüdür. ? Ne olursan ol yine gel? demiştir. ?Eline beline diline sahip ol? diyen Hünkar Hacı Bektaşi Veliye kulak vermeliyiz. Dilimizden kardeşlik türküsü düşmemeli     ? İncinsen de İncitmemeliyiz.? Kimseyi?..

Son söz; kardeşimiz olsa Birliğimize Dirliğimize kastedenlerin karşısında olacağız arkadaşlar. Benim o günde bu günde söylediğim budur, yarında bu olacaktır.

Hepinize saygılar sunuyorum.                                                               



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli