Anahtar Kelimeler: Özel Etik açıklama yaptı

Özel Etik açıklama yaptı!

Özel Etik açıklama yaptı!

Özel Etik açıklama yaptı!

?Bizimle ilgisi yok? dediler!

Bir süre önce servis şoförünün 17 yaşındaki engelli kıza tecavüz etmesiyle gündeme gelen Özel Etik Grup Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, avukatı aracılığıyla olaya yönelik bir açıklamada bulundu.

AÇIKLAMADA BULUNDULAR

Özel Etik Grup Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yönetimi, servis şoförünün 17 yaşındaki engelli bir öğrenciye tecavüz etmesi olayına yönelik açıklama yaptı. Merkezin Avukatı Halil Çağrı Mutlu tarafından yapılan açıklamada özetle, şoförün ve gözetmen öğretmenin Milli Eğitim tarafından sorumlu olduğuna işaret edildi ve olayın merkezle bir alakası bulunmadığının altı çizilerek, merkezin adını gündeme getiren aileye gerekirse dava açılabileceği ileri sürüldü. İşte o açıklama:

MERKEZİN AÇIKLAMASI

?Geçtiğimiz günlerde meydana gelen kurumumuz öğrencilerinden Ü.İ.´nin cinsel istimara uğradığına yönelik iddialar sonrası, basında çıkan haberler ve mağdurenin ailesi tarafından yapılan açıklamalar sonrası aşağıdaki hususları kamuoyunun bilgisine sunma zarureti doğmuştur.

YÜKLENİCİ FİRMA SORUMLU

1-Mağdure öğrencimiz Ü.İ.´nin ifadesinde belirttiği cinsel istismar olayının, kendi anlatımıyla kurum dışında servis şoförü tarafından gerçekleştirildiği iddia edilmiştir. Bahsi geçen servis aracı, kurumumuz dışı bir taşımacılık firmasına ait olup, bu firmanın kurumumuzla taşımacılık sözleşmesi mevcuttur. Servislerle ilgili her türlü konuda yüklenici firma sorumludur.

KURUMUN BİLGİSİ YOK

2-Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin taşındığı araçlarda bulunması gereken rehber personel, Milli Eğitim Bakanlığı Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği´nin 14 ve 15. maddelerinde de belirtildiği üzere, yüklenici olan taşımacılık firmasının sorumluluğunda olup, sözleşmede de ifade edildiği üzere konunun kurumumuzla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır.

DEFALARCA DENETLENDİ

3-Müteaddit defalar Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerince kurumumuz, taşımacılık sistemi ve sözleşmedeki hükümler yönünden denetlenmiş ve hiçbir sorun tespit edilmemiştir. Kurumun 6 yıldan fazladır taşımacılığını yüklenen firmanın ve çalışanlarının da hiçbir olumsuz fiiline rastlanmamış ve şikâyet alınmamıştır.

ANNE VE YAKINLARINA UYARI!

4-Mağdure öğrencimizle ilgili iddia edilen bu istenmeyen olay adli makamlar tarafından soruşturulmaktadır ve sorumluların tespiti halinde cezalandırılması yoluna gidilecektir. Soruşturma sürmekte iken, henüz servis şoförünün suçluluğu ispat edilmemişken, bu olaydan dolayı kurumumuzu sorumlu tutan ve çalışanlarımızı hedef haline getirici açıklamalarda bulunan mağdurenin annesi ve yakınlarıyla ilgili de her türlü yasal işlem tarafımızdan başlatılacaktır.  Konuyu kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.?



  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli