ÖZEL YAŞAM HASTANESİ TAM DONANIMLI FİZİK TEDAVİ İLE GELİYOR

ÖZEL YAŞAM HASTANESİ TAM DONANIMLI FİZİK TEDAVİ İLE GELİYOR

ÖZEL YAŞAM HASTANESİ TAM DONANIMLI FİZİK TEDAVİ İLE GELİYOR

Fizik Tedavi'de referans olacak

uygulamalar gerçekleştirilecek

Kırıkkale Özel Yaşam Hastanesi yeni binasında Fizik Tedavi Ünitesi ve Rehabilitasyon Merkezi ile de hizmet vermeye başlayacak. Hastane yönetimi, hastanenin kurulacak Fizik Tedavi Ünitesi ve Rehabilitasyon Merkezi hakkında bilgiler verdi.

HASTANEDEN AÇIKLAMA YAPILDI

Açılış için hazırlıklarını sürdüren Kırıkkale Özel Yaşam Hastanesi'nin detayları da belli olmaya başlıyor. Hastanede tam donanımlı bir Fizik Tedavi Ünitesi ve Rehabilitasyon Merkezi kurulacak. Kırıkkalelilerin yaşadıkları sağlık sorunları ve fiziksel sıkıntılar ile buna bağlı olarak taleplerine yönelik olarak tam donanımlı şekilde kurulacak olan Fizik Tedavi Ünitesi'nin tüm koşullara uygun şekilde cevap verecek kapasitede olacağı bildirildi. Kırıkkale Özel Yaşam Hastanesi yönetimi, Fizik Tedavi Ünitesi'nde neler olacağını açıklayarak hastaneyi merakla bekleyen Kırıkkale kamuoyunu ve sağlık sorunları yaşayan, bu bağlamda da tedavi uman bir çok kişiyi bilgilendirdi. 

ÖZEL UYGULAMALAR OLACAK

Hastane yönetimi, hastanenin 7 gün ve 24 saat esasına göre bir çalışma sistemi uygulayacağını, her branşta olduğu gibi Fizik Tedavi konusunda da uzman hekim ve sağlık personeli kadrosu ile ameliyathaneleri, yoğun bakımları, servis ve bölümleri, ayrıcalıklı uygulamaları ile referans bir hastane olacağını belirtti. Hastane yönetimi, Hastanemizde profesyonel kadro ve teknolojiye sahip olan Fizik Tedavi Ünitesi ve Rehabilitasyon Merkezi`nde, her yaş grubunda ortaya çıkabilen fonksiyon ve işgücü kaybına sebep olan hastalıklara karşı etkin tedaviler uygulanacaktır” dedi. Yönetim, son yıllarda önemi giderek artan bu dalda uygulanacak tedavi yöntemleri ve cerrahi uygulamalarla fiziksel sağlık sorunları yaşayan Kırıkkalelileri normal yaşama döndürecek çok özel çalışmalara imza atılacağını belirtti.

YAŞAM STANDARDI ARTACAK

Yönetim, Hastanemizde oluşturacağımız Fizik Tedavi Ünitesi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde romatizmal, ortopedik, nörolojik, solunum, kalp damar hastalıkları gibi birçok hastalığın tedavisinde kullanılan fizik tedavi ve rehabilitasyon ile kişilerin normal yaşamda, hayat kalitesi ve standardını artırmayı amaçlıyoruz. Fizik Tedavi Ünitesi ve Rehabilitasyon Merkezi, hareket sistemi hastalıklarının tedavisi ve bozulan fonksiyonlarının eski haline getirilmesi için çalışma yapacak. Hastalıkların tedavileri için sıcak, soğuk uygulamalar, elektrik akımları, masaj ve egzersizler gibi çeşitli yöntemler kullanılacak.

REHABİLİTASYON HİZMETİ

Rehabilitasyonda ise hasta ve sakat olan bireylerin yaşam kalitelerini sağlıklı insanların yaşam kalitelerinin düzeyine getirmek için yapılan çok yönlü çalışmalarımız olacak.Uzun bir süreç olan rehabilitasyon bir ekip çalışması ile yürütülecek. Rehabilitasyonun, hastaların genel tıbbı tedavilerinin yanında mutlaka yer alması gerekiyor. Aksi takdirde, hastalar tıbben iyileşseler de fonksiyonel olarak tam bağımsız olamıyorlar ve başkalarının desteğine muhtaç olarak yaşamlarını sürdürmek zorunda kalıyorlar. Rehabilitasyon, kişinin normal yaşama adapte olmasını kolaylaştırıyor. Bu bakımdan fizik tedavisinin yanında rehabilitasyon hizmeti de vereceğiz” dedi. Hastanenin bu bölümdeki uygulamalar için özel servis araçları kullanacağı ve tedavi görenlerin bu imkandan da yararlanacağı bildirildi.

BÖLÜMDE NELER OLACAK?

Hastanenin Fizik Tedavi Ünitesi'nde bel ve boyun fıtıklarına, sırt, bel ve boyun ağrılarına, eklem ağrıları ve kireçlenmelere, sportif yaralanmalara, romatizmal ağrılar ve hastalıklara, kemik erimesi türündeki hastalıklara, obezite kaynaklı rahatsızlıklar ve ağrılara, genel vücut ağrıları ve özel durumlara yönelik hem teşhis hem de cerrahi ya da fizik tedavi yöntemi ile uygulamalar gerçekleştirileceği belirtildi. Bu amaçla kapasitesi yüksek bir bölüm oluşturulma gayreti içinde olunduğu ifade edildi.

AYRICALIKLI HİZMETLER OLACAK

Hastanenin bu ünitesinde romatizmal hastalıkların medikal ve fizik tedavi programları her hastaya göre planlanacak,  hastaların yaşam kalitelerini artırmak için eğitim programları hazırlanacak. Ayrıca, çeşitli ameliyatlardan önce ve sonra rehabilitasyon desteği verilecek. Detayları ilerleyen zaman içinde daha da netleşecek olan Fizik Tedavi Ünitesi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin Kırıkkalelilere ayrıcalıklı sağlık hizmeti sunacağının altını çizen hastane yönetimi, Hastanemiz şu anda hazırlık aşamasında. Bir çok bölümde olduğu gibi bu bölümde de Kırıkkale'ye ayrıcalıklı hizmet sunacağımız gibi referans gösterilecek çalışmalarımız olacak. Hastane ve hastanenin bölümleri konusunda merak içinde olan değerli Kırıkkaleli hemşehrilerimizi zaman zaman bu bilgilendirerek, kamuoyunda oluşan merakı gidermeye çalışıyoruz. Çok yakında hizmet vermeye başlayacağız. Kamuoyunun ilgisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false