Anahtar Kelimeler: Öztürk Meclis konuştu

Öztürk Meclis´te konuştu

Öztürk Meclis´te konuştu

Öztürk Meclis´te konuştu

?Refah seviyesi yükselecek?

 

 

 

Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk; TBMM Genel Kurulu´nda görüşülmekte olan 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi üzerine, Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına bir konuşma yaptı.

 

DEĞERLER İÇİN SÜRDÜRECEKTİR

Konuşmasında; Milliyetçi Hareket Partisi´nin Cumhur İttifakı´na vermiş olduğu desteğin önemine de değinen Öztürk; ?Küresel ve bölgesel ittifaklarda makyajların döküldüğü ve ülkemize müttefik görünen ülkelerin terörist gruplarla dâhi işbirliği yaptığı bir süreçte, yurt içinde millî birlik ve beraberliği temin edip, ilerletmek hepimiz için bir vatan görevidir. Bu bağlamda Cumhur İttifakı´nı oluşturan Milliyetçi Hareket Partisi ile Adalet ve Kalkınma Partisi´nin ana hedefi de; temelini Sayın Genel Başkanımız´ın 90´lı yıllarda attığı ?2023 Lider ülke Türkiye´ye doğru yol alması ve vatandaşlarımızın refah seviyesinin yükseltilmesidir. İttifak ruhunun; tüm Türkiye´yi kucaklayan devlet ve millet sevdası, Doğu´dan Batı´ya, Kuzey´den Güney´e kadar hissedilecek ve güçlü kalkınma seferi, bu sevdayla gerçekleşecektir. Devletimizin sonsuza dek yaşayabilmesi, ülkemizin güçlenmesi, milletimizin refah ve sorumluluğunun sağlanması, geleceğimiz, kutsal değerlerimiz ve son olarak her şeyimiz için, Milliyetçi Hareket Partisi, tüm cesareti ve gücüyle çalışma azmini bu kutsal değerler için sürdürecektir.? dedi.

 

MHP´NİN BÜTÇEDEKİ ÖNCELİKLERİ

Milliyetçi Hareket Partisi´nin 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi´nin kullanımında öncelikleri olduğunu vurgulayan MHP´li Öztürk; ?Bu kapsamda; ekonomide ihtiyaç olan alanlarda yapısal reformların hızla gerçekleştirilmesi, vatandaşlarımızın, tüketici kredisi ve kredi kartlarından kaynaklı borç ve yüksek faiz sarmalından kurtarılması, esnaf ve sanatkârlarımızın vergi ve prim yükünün daha da hafifletilmesi, çiftçimizin; kullandığı mazot üzerindeki vergilerin kaldırılması, tohum, fide, gübre ve ilaç gibi girdilerde vergi yükünün daha da azaltılması, asgari ücretten vergi alınmaması, ücretlilerin asgari ücret kadar gelirinin vergi dışı bırakılması, kamu çalışanlarımızın ek göstergelerinin yükseltilmesi, kamuda kadro alamayan taşeron işçiler, 4/B´li, vekil, sözleşmeli, fahri ve geçici statüde çalışanların kadroya geçirilmesi, mübaşir, zabıt kâtibi, infaz koruma memurlarının ve diğer adalet çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi, engelli ve engelli yakını aylığının yükseltilmesi ve engelli aylığı ödenmesinde, aile geliri yerine kendi gelirlerinin esas alınması, atanamayan öğretmenlerin tamamının kademeli olarak atanmasını sağlayacak şekilde kadro ihdası yapılması ve şartlı ceza indirimi getiren kanun teklifimizin yasalaşması konularında Partimiz, TBMM´de gerekli olan her adımı atacaktır.? diyerek, bütçenin takipçisi olacaklarını belirtti.

 

MAKÛS TALİHİNİ DEĞİŞTİRELİM

Bütçe konuşmasında seçim bölgesi Kırıkkale´yi de gündeme taşıyan MHP´li Öztürk; ?27. dönem içerisinde yazılı soru önergelerimize verilen cevaplardan da görmekteyiz ki; Kırıkkale´de her alanda geriye gidiş söz konusudur. Durum öyle bir hâl almıştır ki; Kırıkkale´nin kültür ve turizm projeleri için 2012´de 2,1 milyon TL ödenek gönderilmişken, 2018´de bu rakam sadece 128 bin TL´de kalmıştır. Üniversitenin şehirden uzak oluşu merkezdeki esnafımızın işlerini kötü etkilemekte, sayıları çok az olan sanayicimiz ise yüksek vergi, prim ve enerji ücretleri yüküyle mücadele etmeye çalışmaktadır. Çay ocaklarında vakit geçiren işsiz gençlerimiz gelecek planları yapamazken, bizler elimiz bağlı durmamalı ve onlara hayal kurabilecekleri iş fırsatları yaratabilmeyiz. Kırıkkale´de kapanan işyeri sayısındaki artışa sırt dönemeyiz. Bu yüzden Kırıkkale´nin makûs talihini değiştirmek için, biran önce atılması gereken adımları atabilmeyiz.

 

SAVUNMANIN ?NASA´SI OLMALI

Savunma sanayinin tarihi konumunda olan Makina Kimya Endüstrisi Kurumu´nun Türkiye´nin ?NASA´sı olması gerektiğini savunan Öztürk; ?MKEK´nun yapısı bir an önce gözden geçirilerek, modernizasyon konusunda kararlar alınmalı, başta MKEK ve bağlı fabrikalarında kadro alamayan çalışanlara kadroları verilebilmelidir. Son zamanlarda MKEK´nun özelleşeceği iddiasının doğru olmadığı resmi olarak açıklanmalıdır. Özellikle savunma sanayi yatırımları Kırıkkale´ye teşvik edilmelidir. Yine TÜPRAŞ, PETKİM´in Kırıkkale´deki faaliyetleri göz önünde bulundurularak, petrol ve ürünleri sektörünün planladığı yatırımlar, özel teşviklerle ilimize kazandırılmalıdır. Kırıkkaleli sanayicimizin talebi olan, yatırım teşviklerinde 4´üncü Bölgede yer alan Kırıkkale´nin, biran önce 6´ncı Bölge kapsamına alınması gerçekleştirilmelidir. Tarım ve hayvancılık alanında söz sahibi olabilecek konumda olan Kırıkkale, bu alanda yeteri kadar desteklenirse, merkez konuma gelebilecektir. Kırıkkale için öngörülen planlarda lojistik sektörü de ihmal edilmemeli, kentimizin 44 ili birbirine bağlayan ana bir kavşak konumu, gözden kaçmamalıdır. Dile getirdiğimiz çözüm bekleyen sorunlar, Kırıkkale için çok afaki talepler değildir. Başkentin hemen yanı başında bulunan bu güzide ilimiz, hak ettiği yeri, konumu ve yıllardır özlemini duyduğu yatırımları alabilmelidir.? şeklinde konuşarak, 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi´nin Türkiye´ye hayırlı olmasını diledi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false