Anahtar Kelimeler: Öztürk listede !

Öztürk listede yok!

Öztürk listede yok!

Milliyetçi Hareket Partisi 14. Olağan Kongresinde MYK ve MDK listeleri belli oldu. Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk listede yer almadı.

ÖZTÜRK SÜRPRİZİ YAŞANDI

Türk Siyasetinin 55 yıllık çınarı Milliyetçi Hareket Partisi büyük bir coşku ile 14. Olağan kongresini icra ediyor. Kurultayda tek Genel Başkan Adayı olan Devlet Bahçeli oyların tamamını alarak bir kez daha genel başkan seçildi. Bahçeli’nin MYK ve MDK listelerinde Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk yer almadı. Hali hazırda Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığı görevini yapan Halil Öztürk’ün, yeniden listede olmaması Kırıkkale’de sürpriz olarak karşılandı.

 

SEBEPLERİ NELER?

Parti içinde uzun süredir hiziplere yol açtığı ileri sürülen Öztürk’ün listede yer almaması, Genel Başkan Bahçeli tarafından üstünün çizildiği şeklinde yorumlandı. Bilindiği üzere Öztürk, partinin eski yönetimi ve yeni yönetimi ile arası açıktı. Son seçimde büyük oy kaybı ile ancak zor şartlarda milletvekili seçilebilmişti. Genel seçimlerde listelere itiraz eden ve Bahçeli’nin talimatı ile partiden istifa etmek zorunda kalan Saffet Sancaklı’yı yakınlığı ile de bilinen Öztürk’ün bu ve bir çok sebepten ötürü listede yer almadığı konuşuluyor. Sosyal medyada bir çok MHP’li gelişmeyi olumlu karışladığını isim vermeden yorumluyor. 

 

MANİDAR BİR DURUM!

Bu arada Bahçeli’nin Anıtkabir ziyaretinde MHP Kırıkkale İl Başkanı üç il başkanından biri olarak yer alırken, bu durum da manidar olarak dikkat çekti. Bu gelişme Bahçeli’nin Abalı teşkilatına destek verdiği, Öztürk’ü ise dışladığı yorumlarını da beraberinde getirdi. 



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı