Anahtar Kelimeler: Öztürk tepki

Öztürk´ten tepki

Öztürk´ten tepki

Öztürk´ten tepki

Geri dönüşler için konuştu

Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk TBMM Genel Kurulu´nda görüşülen OHAL kapsamında çıkarılan 701 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname hakkında Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına bir konuşma yaptı.

ZAFİYET VERMEDEN SÜRMELİDİR

MHP Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk konuşmasında; haksız yere FETÖ´cülükle suçlanan insanlar olduğunu ifade ederek, "Bu kişilere kaplumbağa hızı ile iade-i itibar yapılmaktadır. OHAL Komisyonu 250 personeli ile bu görevini yerine getirmeye çalışmaktadır." ifadesini kullandı.Konuşmasına şu şekilde devam eden Öztürk; ?Sayın Genel Başkanımızın ve Sayın Cumhurbaşkanının FETÖ ve diğer terör örgütleriyle mücadele etme noktasındaki azim ve karalılıkları tüm kurumlarda da zafiyet vermeden sürmelidir. Bakıldığında hâlâ "kripto damar" olarak tabir edilen FETÖ´cü yapıların bulundukları mesleki kisveleri altında devlet ve milletimizin bekasına yönelik zarar verici her türlü faaliyeti sürdürdükleri kamuoyunda apaçık bir dille ifade edilmektedir.? dedi.

TEKNİK DESTEK SAĞLANMALI

Genel Kurul Konuşmasında Olağanüstü Hâl İşlemleri İnceleme Komisyonu çalışmalarına da değinen Öztürk; ?Olağanüstü Hâl Komisyonu toplam 250 personelle 125 bin başvuruya cevap vermeye çalışmaktadır. 5 Ekim 2018 tarihi itibarıyla komisyona yapılan başvuru sayısı 125 bin civarındadır. Komisyon tarafından verilen karar sayısı dikkate alındığında, incelemesi devam eden başvuru sayısı hâlâ 89 bin civarındadır. Bu rakamlardan da görüleceği üzere, komisyon haftada 1.200 karar verebilmekte, diğer yandan da haklarında olumlu karar verilen kamu görevlileriyse iadeyi beklemektedir. FETÖ´yle mücadele edilirken suçsuz insanların hayatlarını zindana çevirmek yanlıştır ve adalet anlayışını da sarsmaktadır.? diyerek, FETÖ´yle mücadelede mevcut strateji, personel sayısı, altyapı ve istihbari bilgilerin amaca göre yetersiz kaldığını ve buna son verecek önlemlerin derhâl hayata geçirilmesini istedi.

MALİYETE DİKKAT ÇEKTİ

Biriken sosyal maliyet, devlete karşı yükselen ön yargılar, toplumsal tabana yayılan mağduriyetlerin hâlâ devam ettiğini savunan MHP´li Öztürk; ?FETÖ´nün kökünün kazınması için suçluların hesap vermesi kadar fikir, kanaat ve eylem liderlerinin yakalanıp mahkeme önüne çıkarılması önemlidir. Mağdurların hakkı korunmakla birlikte, suç ve suçlulara kesinlikle, kati surette hoşgörü gösterilmemelidir. FETÖ´cü hâkim ve savcıların adalet ve hukuka vermiş oldukları tahribatları gidermek adına adımlar atılmalıdır. Önüne gelene "FETÖ´cü" denilerek asıl FETÖ´cülerin unutturulması, kripto damarın muhtemel tuzak ve tahrikleri artık engellenebilmelidir. Bu bakımdan, "Yurtta Sulh" isimli darbe konseyinin, asker ve sivil kimlerden oluştuğu ve darbe girişimi öncesi kimlerle irtibatlı olduğu ortaya çıkarılmalıdır. Bu gerçekleştiğinde en somut delil de ortaya çıkmış olacaktır.? dedi.

ÖNERİLERİ DİKKATE ALINMALI

OHAL´in ardından, FETÖ başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelenin sekteye uğramaması için yasal çalışmaların hız kazanması hayati derecede önemli olduğunu ve bunlar yapılırken de Milliyetçi Hareket Partisi´nin terörle mücadele konusunda defalarca dile getirdiği 8 maddelik önerilerinin dikkate alınması gerekliliğini vurgulayan Öztürk Genel Kurul´daki konuşmasına şu şekilde devam etti: ?Terörle mücadelenin her alanda etkin ve zafiyet tanımayacak bir şekilde sürdürülebilmesi adına belki de tek çatı kabul edilebilecek yeni bir kurumsal yapı ortaya konması lazım. Bugün baktığınızda bir bakanlığın terörle mücadelede, FETÖ´yle mücadelede, açığa almada veya ihraç etmede farklı kriterleri, bir başka bakanlığın ise çok daha farklı kriterleri uyguladığını görüyoruz. Diğer kurumdan ihraç olan ama aynı koşulları taşıyan, aynı özelliklere sahip bir başka bakanlıktaki bu kişilerin açığa dahi alınmadığını gördüğümüz zaman bu konuda kamu vicdanı ciddi manada yara alıyor. İşte bunun için bir başkanlık mı kurulur, yoksa bir bakanlığın içerisinde bir genel müdürlük mü kurulur, bu bütünüyle o birime devredilmeli ve o birim üzerinden FETÖ´yle mücadele etkin bir şekilde yürütülmeye devam edilmelidir.? dedi.

KESNİZANİ TARİKATI ÖRNEĞİ

Genel Kurul konuşmasında çok çarpıcı bir örnekle devam eden Öztürk, Irak´ta yaşanan FETÖ benzeri bir terör örgütünü hatırlattı. Öztürk; ?FETÖ terör örgütüne benzer bir terör örgütü Irak´ta ?Kesnizani tarikatı´ adıyla örgütlenmiş ve devletin bütün birimleri bu örgüt sayesinde hareketsiz kılınmış ve Amerika´nın Irak´ı işgalinde bu terör örgütü, bugün FETÖ´nün Türkiye´ye yapmak istediğinin aynısını yaparak, devletin dinamik birimlerini ortadan kaldırarak işgalin gerçekleşmesine sebebiyet vermiştir.? dedi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli