Anahtar Kelimeler: Paket servis uyarısı

Paket servis uyarısı

Paket servis uyarısı

Paket servis uyarısı

Lokantacılar ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Yurtalan Eroğlu, Koronavirüs salgını nedeniyle iftar geleneklerinin paket servislerle yaşatılması talebinde bulundu.

 

EROĞLU AÇIKLAMA YAPTI

Eroğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Çünkü biz Türk Milletiyiz. Dinine, Dirayetine düşkün bir milletiz. Çünkü bunun geçmişte örnekleri var; biz bir “ Anadolu’yuz”. Biz “ Kırıkkaleliyiz”. Bunun için diyorum ki durumu iyi olan iş adamlarına sesleniyorum.  Esnafımıza sahip çıkma zamanı geldi geçiyor. Demem o ki hem Esnafımız kazansın hem de yoksul aileler sevinsin. Kimsesi yok mu denmesin. Duyarlı, Çalışkan, Kırıkkale Sevdalısı Valimiz varken Kırıkkale’yi iyi bilen Belediye Başkanımız varken; kimsenin kapısı kapalı kalmasın; mağdur ailelerin sofrasında sıcak çorbası bulunsun. Ben bu işte varım. Buradan iş adamlarımıza sesleniyorum.

 

DURUMU ANLATTI

Birlik Beraberlik Olma Zamanı Geldi. “Bir elin nesi var. İki elin sesi var. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” Kendi sağlığını düşünüyorsan;  Maskeni, mesafeni, koru üzülme, üzme bu senin elinde. Vebal hakkı büyüktür. Vebale düşme. Gönüllerin merhamet dolduğu, en katı yüreklerin bile iman ateşiyle ısındığı, sevgi ve saygının esas olduğu, büyüklerin sabırlı küçüklerin vefakâr olduğu bu ay Müslüman âlemine bahşedilmiş en güzel hediyelerden biridir Bu Ramazan Ayı. Esnafımıza sahip çıkalım desteği neyse hep beraber verelim. Kapanmalar oluyorsa eşit olasılıkta olsun, gözlerden yaş akmasın, ayrımcılıkla yapılan kapanmaların vebalini nasıl vereceğiz o mazlumların gözyaşlarını o ekmek bulamayan işsizlerin borcunu ödeyemeyen boynu bükük kalan esnafın çığlığını sizler bizler duymayacağız da kimler duyacak kul hakkı var unutmayalım.

 

ESNAF ÇOK SIKINTILI

Korona birçok sağlığımızı etkiledi boynu bükük esnafız kapanan esnaar issiz kalanlar, borçları ödeyemeyenler yeter artık bunaldık. Sizlerden ricam esnaarımızın haykırışlarını duyalım. Mazlumlar ağlamasın esnafımızın boynu yere gelmesin biz Türk milleti ailesi olarak sımsıkı el ele birlik ve beraberliğimizle aşalım bu zorlukları. 11 ayın Sultanı, Müslümanların baharı olarak kabul edilen Ramazan ayı başlıyor. İple çekilen o mübarek ay nihayet geldi.  Bu gece ilk sahur yapılacak, oruç tutulacak ve ilk iftar için bekleyiş başlayacak. Bu bekleyiş içerisinde olan başta Kırıkkale esnaf teşkilatımızın ve tüm İslam aleminin ramazanını kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli