Anahtar Kelimeler: Palavra devlet yönetilmez

?Palavra ile devlet yönetilmez?

?Palavra ile devlet yönetilmez?

?Palavra ile devlet yönetilmez?

Çakıcı yine ayar çekti!

 

?Karizmasını yer bir ederim!?

 

Kime neler söyledi?

Cumhurbaşkanına hakaret davasından hakim karşısına çıkan Alattin Çakıcı, yine sözünü esirgemedi ve dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Çakıcı açıklama yaparken, avukatları ise söylediklerinin hakaret sayılmayacağını, düşünce özgürlüğü kapsamına giren fikirler olduğunu belirttiler.

AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Mahkemede duruşma salonunda açıklamalarda bulunan Çakıcı, gündeme ilişkin değerlendirmesinde, ?İddianamede belirtilen dilekçeleri ben yazdım. Tüm sözlerimin arkasındayım. Tayyip Erdoğan denen bu devlete Cumhurbaşkanlığına talip olmuş, yüzde 51 millet oyu ile gelmiş, yüzde 49´u düşman gören birinin bu milleti yönetmeye hakkı yoktur. Yasal olarak olabilir ancak kamu vicdanında hakkı yoktur. Kendisini Kadir-i Mutlak´ın yeryüzünde elçisi olarak mı görmektedir? Hata yaptığında, birisi kendisini eleştirdiğinde neden onun ekmeği ile oynuyor? Malına mülküne el koyuyor. Ergenekon adı altında herkesi yargılarken Deniz Kuvvetleri Komutanlığı boy kaldı. Askerine kumpas yapıldığı zaman aklı neredeymiş?? diye sordu.

AYLA BAKKAL HATIRLATMASI!

Çakıcı, Erdoğan´ın Refahyol döneminde belediye başkanı iken mason locaları tarafından başbakanlığa hazırlandığını söyledi ve bugünkü konuma gelebilmek için de sürekli Amerika´ya gidip geldiğini belirtti. Çakıcı Ayla Bakkal isminden bahsetti ve bu ismin BM ve batının isteklerine yerine getirdiğini söyledi. Çakıcı ayrıca, bu kişinin 2001 yılında bilgisayardan Erdoğan´a yol haritasını gösterdiğini açıklayarak, ?Zamanı gelince herkes bunları öğrenecek? dedi. Erdoğan´a düşürülen Rusya uçağı ve Suriye krizi üzerinden eleştiren Çakıcı, terör ve paralel yapı ile ilgili gelişmeler konusunda da eleştirilerde bulundu.

O MAKAMA HERKES GELEBİLİR

Çakıcı, Erdoğan´ın yanlış politikalarının Türkiye´yi bir çıkmaza sürüklediğine işaret ettiği açıklamasında, ?O makama herkes gelebilir. Ancak o makamda onurlu durmak, herkesi kucaklamak gerekir. Benim gönlümde Ak Parti yatıyor diyor. Türkiye devleti tek parti rejimi ile yönetilmiyor. Ak Partiden başka partiler de var. Ak Parti baas partisi mi olmuştur? Ortadoğu´da birliğin sağlanması için Sünni Şii sorununun çözülmesi, Dürzilerin birlikte olması gerekir. Ama ne yazık ki Nursi´ye sahip çıkan Erdoğan, şimdi de Suudi Arabistan kralının eteğine yapışmıştır.

DEVLET BÖYLE YÖNETİLMEZ

Devlet palavra ile külhani sözlerle idare edilemez. Bana ne yapıyorsa yapsın. Bun burada 300 tane komunistin içinde yatıyorum. İsterlerse beni zehirleyebilirler. Ben yaşadığım sürece Tayyip Erdoğan´a biat etmem. Devletin bekası için doğru konularda doğru kararlar veriyorsa o konuda desteklerim. Ayrıca dünyada öldürülmeyecek hiçbir adam yoktur. Hz. Ali, Hz. Hamza, Hz. Ömer hepsi şehit olmuştur. Ben bugüne kadar Tayyip´i hep ikaz ettim. Ama hiç canına kastetmeyi hiç düşünmedim. Ama düşünürsem dünyanın hiçbir yerinde şansı yoktur. Ancak bu ölümü için değil, karizmasını yerle bir etmek içindir. Ben dünyanın her yerinde, her ülkede, her toplulukta onun burnunu kırdırıp karizmasını yerle bir ederim? dedi.

ÖLÜM KORKUSU MU SARDI?

Çakıcı, duruşmada bir de yazdığı mektup ve dilekçeden bahsederek, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına yazdığı mektupta bazı konuları gündeme getirdi. Çakıcı mektubunda bir çok hastalığı olma sına rağmen tedavisinin yaptırılmadığını, doktorlara yatırılamaz kağıtları imzalatıldığını, cezaevinde adaletsizlikler yapıldığını, avukatları ile görüşmelerinde sıkıntı çıkarıldığını belirtti. Başsavcı´ya Ali Haydar Ak´ın haksız uygulamaları konusunda bilgi veren Çakıcı, bu konuda gereğini yapmasını istedi. Çakıcı, Ak´ın ölüm korkusu ile fiziğini değiştirmeye çalıştığını, saçlarını boyattığını, Jandarmaya sığındığını ifade etti. Başsavcı´nın da aynı durumu yaşayıp yaşamadığını soran Çakıcı, hukuk adamlarının adil davranması gerektiğinin altını çizdi.



  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu