Partilerde başvuru nasıl oluyor?

Partilerde başvuru nasıl oluyor?

Partilerde başvuru nasıl oluyor?

Süreç devam ediyor

24 Nisan itibariyle başlayan Milletvekili Aday Adaylığı başvurularının başladığını kaydeden Ak Parti Sözcüsü Mahir Ünal son başvuru tarihini ise 29 Nisan olarak duyurdu. Başvurular doğrudan genel merkeze ya da il başkanlıklarına bizzat yapılacak.

24-29 NİSAN TARİHLERİ ARASI

Türkiye´de 24 Haziran´da gerçekleşecek seçimlere hazırlık sürürken, partilerin seçime yönelik kararları da açıklanmaya devam ediyor. AK Parti, seçimlere katılmak isteyen milletvekili adaylarının ne kadar ücret yatıracağını açıkladı.      AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında masaya yatırılan süreç, bugünkü MKYK´da son halini aldı. MKYK´nın ardından açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, erkek aday adaylarından 6 bin lira başvuru ücreti alınacağını söyledi. Kadınlar ve 18-25 arasındaki gençlerden 3 bin TL başvuru ücreti alınacağını ifade eden Ünal, başvuruların ise 24-29 Nisan tarihleri arasında genel merkez veya illerde il başkanlıklarına yapılacağını kaydetti. Bu arada, YSK, seçim takviminin son halini açıklamazken, son olarak kamu görevinde bulunan adayların, 26 Nisan saat 17.00´ye kadar görevlerinden ayrılma isteğinde bulunması gerektiğini vurgulamıştı.

MHP´DE BAŞVURU DURUMU

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, 24 Haziran´da yapılacak olan cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili genel seçimleri için aday adaylığı başvuruları 26 Nisan 2018 Perşembe günü saat 09.00´da başlayıp, 3 Mayıs 2018 Perşembe günü saat 17.00´de sona erecektir? ifadesini kullandı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldız, 24 Haziran´da yapılacak olan cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili genel seçimleri için aday adaylığı başvuruları hakkında duyuru metni yayınladı. Yıldız, yaptığı duyuruda, ?24 Haziran´da yapılacak olan cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili genel seçimleri için aday adaylığı başvuruları 26 Nisan 2018 Perşembe günü saat 09.00´da başlayıp, 3 Mayıs 2018 Perşembe günü saat 17.00´de sona erecektir. Aday adaylarının bu tarihler arasında Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi Seçim İşleri Kayıt Kabul birimine şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur? ifadelerini kullandı.

BİLGİLER VERİLDİ

Yıldız, ?Genel Merkeze hitaben aday adayının el yazılı başvuru dilekçesi, Aday Adayı Formu (Genel Merkezde doldurulacaktır), isteyen aday adaylarımız başvuru formlarını http://aday.mhp.org.tr internet adresimizden online olarak doldurabilir. Diğer belgelerle birlikte Genel Merkeze şahsen başvurabilir. T.C. kimlik numarasını gösteren nüfus cüzdan fotokopisi (2 adet), öğrenim belgesi fotokopisi (2 adet), milletvekili adaylığı için Cumhuriyet Başsavcılığından veya e-Devlet´ten (Resmi Kuruma -Milletvekili Adaylığı-MHP Genel Merkezi´ne şeklinde) alınan arşiv kaydını içerir adli sicil kaydı belgesi (sabıka kağıdı) ve adli sicil kaydı bulunanların ilgili mahkemeden alacağı yasaklanmış (memnu) hakların iadesi kararı (2 adet aslı), öz geçmişi, (Elektronik ortamda yazılarak aday@mhp.org.tr adresine gönderilecek), askerlikle ilişiği olmadığına dair belge, (4 adet) vesikalık fotoğrafı, kamu görevlileri için istifa dilekçesinin alındı belgesi, parti yöneticilerinin ise istifa dilekçelerinin fotokopisi, 2 bin 500 TL (İkibin Beşyüz Türk lirası) milletvekili aday adayının kendi adına yatırmış olduğu aidatının banka dekontu aslı? dedi,

CHP´DE BAŞVURU DURUMU

CHP´de milletvekili aday adayı ücretleri belli oldu. Milletvekilliği başvuru ücreti 10.000 TL, dosya ücreti de 1.000 TL olarak belirlendi. CHP Genel Merkezi´nde 27. dönem milletvekili aday adaylığı süreci başladı. Milletvekili adaylığı için başvuru ücretleri 10.000 TL, dosya ücretleri de 1.000 TL olarak belirlendi. Öte yandan milletvekili adaylarının saptanmasında ?ön seçim´ yerine, milletvekili adaylarının, ?Merkez Yoklaması? yöntemiyle belirlenmesine karar verildi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli