Anahtar Kelimeler: Paşayeva

Paşayeva için anma

Paşayeva için anma

Azerbaycan Milletvekili, Türk Dünyası sevdalısı merhum Ganire Paşayeva 5 yıl önce konferans verdiği Kırıkkale'de bayanlar tarafından dualarla anıldı.

BİRLİKTE ORGANİZE 

Kırıkkale Medya ve Gazeteciler Cemiyeti,  Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneği ve Dr. Fatma Sönmez'in birlikte  organize ettiği Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva anma töreni programı öğretmenevinde yapıldı.

 

DUALARLA ANILDI

Program Azerbaycan ve Türkiye İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Vatan mücadelesinde şehit olanlar için saygı duruşunda bulunuldu. Şehit aile ve yakınları bayanların yakın ilgi gösterdiği programda Kırıkkale Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Öğretim Üyesi Müzeyyen Özhavzalı Paşayeva'nın bir bayan olarak Türk Dünyasında birlik ruhunun meşalesi olduğunu söyledi. Kur’an-ı Kerim ve Mevlid'i şerif okunması ile devam eden programda  yakın dostları Dr. Fatma Sönmez  ve Gazeteci Özlem Özcan Pasayeva'nın örnek bir Türk Milliyetçisi olduğunu kaydettiler. Öğretmenevinde yapılan programda Paşayeva'nın Kırıkkale şehit yakınlarına verilmek üzere gönderdiği saat ve eşarp şehit yakını iki aileye teslim edildi. Programa Kırıkkale Üniversitesinden bir gurup öğrenci de katıldı.

 

PAŞAYEVA ANLATILDI

Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Kadın Dayanışma Destekleme Derneği Başkanı Dr. Müzeyyen Özhavzalı, Kırıkkale Yahşihan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fatma Sönmez'in, Gazeteci Özlem Özcan'ın konuşmalarının ardından, Kırıkkale Müftülüğünden Vaize Aynur Işıkman ve Seher Keskin’in sohbeti ve Kur’an-ı Kerim okundu. Şehit Osman Yıldırım’ın Annesi Ayşe Yıldırım’a Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva’nın hediyesinin takdimi yapıldı. 41 hatim indirildi. Dualarla anıldı.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı