Anahtar Kelimeler: Patlama korkuttu

Patlama korkuttu

Patlama korkuttu

Ankara Elmadağ’da Makine ve Kimya Endüstrisi’ne ait Roket ve Patlayıcı Fabrikası’nda bu sabah 08.40 sıralarında patlama meydana geldi.

 

PATLAMA YAŞANDI

Ankara Elmadağ’da Makine ve Kimya Endüstrisi’ne ait Roket ve Patlayıcı Fabrikası’nda bu sabah 08.40 sıralarında patlama meydana geldi. 5 kişinin hayatını kaybettiği patlamada ölen işçilerin isimleri belli oldu. İşçiler üretime hazırlık yaparken dinamit mikser atölyesinde henüz belirlenemeyen nedenle meydana gelen patlamayla birlikte fabrikadan dumanlar yükseldi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, yangına müdahale edip söndürdü.

 

5 İŞÇİMİZ ŞEHİT OLDU

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası’nda bir patlama meydana gelmiştir. Patlama neticesinde 5 işçimiz şehit olmuştur. Olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır” denildi.

 

İNCELEME BAŞLATILDI

Patlamada şehit olan işçilerin kimlikleri belli oldu. Patlamada; işçilerden Mehmet Kutlu, İbrahim Özdemir, İhsan Küçükerdem, Ahmet Ünal ve Fırat Elverir, şehit oldu. Patlamada şehit olanların aileleri, yaşamını yitirenlerin vücut bütünlüğünün bozulması nedeniyle Elmadağ Devlet Hastanesi’ne giderek DNA örneği verdi. Şehit işçilerin evlerinin önlerine ise taziye çadırları kuruldu ve evlerin bulunduğu sokaklara Türk bayrakları asıldı. Çalışanların yakınları fabrika önünde toplandı. Patlamanın nedeniyle ilgili inceleme başlatıldı.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu