Anahtar Kelimeler: Pazar kuruluyor

Pazar kuruluyor

Pazar kuruluyor

Her yıl Kurban bayramı öncesinde kurulan Canlı Hayvan Pazarı, Perşembe günü yer dağıtımı ile birlikte açılacak. Yer dağıtımı dolayısıla Kasaplar Odası kurban satıcılarına duyuruda bulundu.

PAZAR AÇIKLAMASI

Kırıkkale Kasaplar Odası Başkanı Gazi Karafilik, her yıl bayram öncesinde kurulan canlı hayvan pazarı için kurban satıcılarına duyuruda bulundu. Kurban pazarının Perşembe günü yer dağıtımı yapılacağını bildirerek pazarın açılacağını duyurdu. Kasaplar Odası Başkanı Gazi Karafilik, yer dağıtımının sabah 10.00 da başlayacağını, yer almak isteyen üyeler ile satıcıların belirtilen tarih ve saatte gelmeleri gerektiğini ifade etti.

 

YER TESLİMİ OLACAK

Oda Başkanı Karafilik, geçtiğimiz günlerde yaklaşık Kurban Bayramı için Kırıkkale’de hayvan pazarı konusunda şap hastalığı dolayısıyla sıkı tedbirler alındığını duyurmuştu. Karafilik, Türkiye’nin bazı bölgelerinde ortaya çıkan şap hastalığı riskine karşı, Kırıkkale hayvan pazarında tedbirler artırıldığını, bu amaçla Kırıkkale hayvan pazarına pasaportsuz hayvan alınmayacağına dikkat çekmişti.

 

SATICILARA DUYURDU YAPILDI

Kırıkkale Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Gazi Karafilik, geçtiğimiz hafta canlı hayvan pazarı konusunda şu ifadelere yer vermişti: “Kırıkkale’de kurulan hayvan pazarlarına Pasaportsuz (Sağlıksız) hayvan alınmayacağını bildirdi. Ülkenin büyük bölümünde geçtiğimiz aylarda özellikle büyükbaş hayvanlarda rastlanan şap hastalığı nedeniyle hayvan pazarlarının büyük bölümü hayvan dolaşımına kapatılmıştı. Kırıkkale’de hastalık kontrol altına alındığı için geçtiğimiz aylarda Hayvan Pazarı açılmıştı. Kurban Bayramına az bir süre kalması nedeniyle şap hastalığının kontrol altında tutmak amacıyla çeşitli tedbirler alınmaya devam ediyor. Bu çerçevede Şap hastalığı dolayısıyla Kırıkkale hayvan pazarı açık evraksız hiç bir hayvan içeriye alınmayacak.”

 

SIKI TEDBİRLER ALINDI

Şap hastalığı riskinin devam ettiğini belirten Başkan Karafilik “Bilindiği gibi hayvanlarda şap hastalığı var. Bizde Kırıkkale olarak tedbirlerimizi sıkı tutuyoruz. Kırıkkale’de kurulan hayvan pazarlarımıza Pasaportsuz (Sağlıksız) hayvanları kesinlikle almıyoruz. Yetiştiricilerimizin her hangi bir mağduriyet yaşamaması için bu doğrultuda hareket etmeleri kendi menfaatlerine olacaktır. Kurban Bayramı da yaklaştı. Kurban pazarı için yer teslimlerini Perşembe günü tamamlamayı hedefliyoruz. Bu çalışmamızı kısa zamanda tamamlayarak hemşerilerimizin hizmetine sunacağız” dedi.

 

İHBARI MECBURİ HASTALIK

Evcil veya yabani tüm çift tırnaklı hayvanlarda görülebilen, kronik durumlarda zayıf ve yavru hayvanlarda ölüme sebebiyet veren, genellikle et, süt ve iş gücü kaybına sebep olan viral bir hastalıktır. Hastalığın bulaşma oranı yüksek olup, hassas hayvan topluluklarında (popülasyonlarında) % 100'e kadar ulaşabilmektedir. Bu nedenle hastalık ekonomik, siyasi ve ticari yönlerden büyük önem taşımaktadır. Türkiye Tarım ve Orman Bakanlığınca ihbarı mecburi hastalıklar arasında yer almakta.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı