Anahtar Kelimeler: Personelle toplantı yaptı

Personelle toplantı yaptı

Personelle toplantı yaptı

Kırıkkale Üniversitesi (KKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Üniversiteye yeni atanan ve görevde yükselen akademik personel ile Merkezi Derslikler binasında toplantı yaptı.

PERSONELLE BULUŞTU

Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Prof. Dr. Erol Yılmaz, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen, dekanlar, yüksekokul ve meslek yüksekokul müdürleri, yeni atanan ve görevde yükselen akademik personeller katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, “Geçtiğimiz yıllarda yapıldığı gibi bugün ataması yeni yapılan ve görevde yükselen akademik personelimiz ile bir araya geldik. Hepinize yeni görevleriniz hayırlı olsun” dedi.

 

YENİ İSİMLERLE TOPLANTI

Yeni atanan ve görevde yükselen akademik personele görevlerinde başarılar dileyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yılmaz, “Yeni atanan arkadaşlarımız, Kırıkkale Üniversitesi ailesine hoş geldiniz. Bugüne kadar hocalarımızla beraber yürüttüğümüz akademik çalışmaları, şehrimizdeki paydaşlarımızla  yaptığımız sosyal çalışmaları  sizlerin de aramıza katılmasıyla birlikte daha ileriye taşıyacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

KONUŞMA YAPTILAR

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, konuşmasında “Kıymetli arkadaşlarım hepinize saygılarımı sunuyorum. 2022 yılında ataması, yükseltilmesi yapılan  Kırıkkale Üniversitesi ailesine yeni katılan öğretim üyeleri, araştırma görevlileri, öğretim görevlileri ve birim amirlerimizle bugün birlikteyiz. Yükseltilen arkadaşlara başarılar diliyorum. Atanan arkadaşları tebrik ediyorum. Hep birlikte Kırıkkale Üniversitesi’nde başarılı, sağlıklı bir akademik hayat geçirmeyi ümit ediyorum” dedi.

 

ERSAN KONUŞMA YAPTI

Ulusal ve uluslararası alanda Kırıkkale Üniversitesi adını üst sıralara taşımaya çalıştıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, “Değerli arkadaşlarımız hepiniz hoş geldiniz. Bu dönemde atanarak Eğitim Fakültemizde göreve başlayan Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen’e de hoş geldiniz diyorum. 2022 yılında akademik personel alımı için 3 defa ilana çıktık. Görev sürem içerisinde 600’ün üzerinde atama yapıldı. Dolayısıyla mevcut öğretim elemanları sayısına baktığımızda yarıdan fazlasının görevde yükselen ve dışarıdan getirilmiş arkadaşlardan oluştuğunu görmekteyiz. 600’ün üzerinde kararnameye imza atmış olmak yönetim olarak bizler adına iyi bir şey. 

 

GAYRET EDECEKLER

Yönetim olarak Üniversitemizin adını ülkemizde ve dünyada duyurmaya gayret ediyoruz. Kırıkkale Üniversitesi olarak ilk defa dünya çapında bir akademik sıralama kuruluşu olan Times Higher Education’ın (THE) yaptığı sıralamaya 1500’lü sıralardan girme başarısı gösterdik. Ayrıca GreenMetrics Dünya Çevreci Üniversiteler Sıralamasında ise ilk 1000’de yer aldık. Bu başlangıçlar güzel ama yeterli değil. Bu başarıları daha üst sıralara taşımamız gerekiyor. Bu hem sizlerin, hem de kurumun ve ülkemizin görünürlüğü açısından önem taşıyor. Bu konuda sizlerin katkılarını, desteklerini bekliyorum. İçimizde mesleğe yeni başlamış araştırma görevlisi arkadaşlarımız var. En önemli görevlerden biri onlara düşüyor. Öğretim üyesi olana kadar akademik çalışmalarına ek olarak öğrencilerimizin yetiştirilmesinde ve sınav dönemlerinde bölümlerinin yükünü hafifletmeye gayret edecekler” dedi.

 

SEKTÖR BULUŞMALARI

Öğrenciler ülkemizin gelecek vizyonuna uygun, en iyi şekilde yetiştirmek için çaba gösterilmesi gerektiğini belirten Rektör Aslan, “Şu anda 12. Kalkınma Planı hazırlanıyor. Üniversitemizden de arkadaşlarımızın katkısı var.  54 komisyon içerisinde 26 çalışma grubu var. Strateji Bütçe Başkanlığı internet sitesinde 12. Kalkınma Planı İhtisas Komisyonları ve Çalışma Grupları’na bakın. Bu neden önemli? Eğer siz bölümünüzdeki ve biriminizdeki öğretim planlarınızı bu plana göre revize ederseniz öğrencilerimiz mezun olunca o ana politika dokümanına uygun olarak eğitim aldıkları için iş bulmaları kolaylaşır. Sektöre girdiklerinde oryantasyon süreci minimuma iner. Eğitim-öğretim planlarımızı ülkemizin hedeflerine göre belirlememiz gerekiyor. Ülkemize en iyi teşekkürünüz; ana politika dokümanına uygun şekilde eğitim planınızı revize etmek, gençlerimizi teorinin yanında pratik olarak da yetkin hale getirmek ve onları en iyi şekilde sektörle buluşturmaktır” şeklinde konuştu.

 

TEŞEKKÜR EDİLDİ

Toplantı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen, kurum olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vermesi ile devam etti. Prof. Dr. Özgen, “Özellikle sosyal bilimler alanında çalışma yapan arkadaşlarımızla iletişimimiz var. Biz mart ve ekim döneminde proje ilanına çıkıyoruz. TÜBİTAK projelerine benzer şartlarımız var. Dolayısıyla ekim döneminde proje başvurularınızı bekliyoruz. Şu anda farklı bölümlerde lisans, yüksek lisans, doktora ve doktora sonrası olmak üzere 1982 bursiyer öğrencimiz var. Sosyal bilimler alanında burs, proje, yayın, sempozyum, çalıştay gibi alanlarda ülkemizin farklı üniversiteleri ile çalışmalar yapıyoruz. Kırıkkale Üniversitesi ile de faaliyetler yapmak isteriz. Teşekkür ederim” dedi. Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan’ın katılımcıların taleplerini dinlemesi ve sorularını cevaplaması ile toplantı sona erdi.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı