Anahtar Kelimeler: Polisimiz 170 yaşında

Polisimiz 170 yaşında

Polisimiz 170 yaşında

Polisimiz 170 yaşında

Kutlamalar yapılıyor

Polis Teşkilatının 170'inci kuruluş yıl dönümü çeşitli etkinlikler ve programlarla kutlanıyor. Kuruluş yıl dönümü etkinliklere münasebeti ile geçtiğimiz gün İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve şube müdürleri Şehitliği ziyaret etti. Bundan önce ise Veli ve Belediye Başkanı ziyaretleri gerçekleştirildi.

Şehitliği ziyaret ettiler

Şehitlik ziyaretine İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Müftüsü Bekir Gerek, Vatan İçin Can Verenler Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu, Harp Malülü ve Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Rıfat Öcal, şehit aileleri, şube müdürleri ve çok sayıda Polis MYO öğrencisi katıldı. Yağmurlu havada yapılan ziyarette ilk olarak şehitlerin ruhları için Kuran-ı Kerim okundu. Emniyet Müdürü Onar ve beraberindekiler şehit mezarlarına kırmızı beyaz karanfil bırakarak dua ettiler. Şehit aileleri ile teker teker sohbet eden Onar, Türkiye Cumhuriyeti için canını seve seve vererek şehit düşen tüm şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Duygusal anlar yaşandı

Polis teşkilatının 1701'inci yılını kutladıklarını belirten Onar, Polislerin vatandaş ile el ele olduğunu, vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak için gece gündüz çalıştığını ve yeri geldiğinde ise canını esirgemediğini söyledi. Şehitlik ziyaretine gelen Polis MYO öğrencileri şehit mezarlarına bıraktıkları karanfillerin ardından duygusal anlar yaşarken, şehitlerin bıraktığı mirasa gözleri gibi bakacaklarını belirttiler. Yağmur altında gerçekleşen şehitlik ziyaretinde şehit ailelerinin acılarının ise hala ilk günkü gibi taze olduğu gözlerden geçmedi. İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve beraberindeki Emniyet yöneticileri önceki gün de Vali Ali Kolat ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'yı makamında ziyaret etti.

PMYO'da konser vardı

Bu arada, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 170. Yıldönümü vesilesiyle Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulunda konser düzenlendi. Düzenlenen konsere Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya ve eşi Aysel Kaya, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Kırıkkale Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hüseyin Aşkın, Belediye Başkanları, İl Müdürleri, Emniyet Müdürleri ve Aileleri, davetliler ve Polis Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri katıldı. Programda; Polis Meslek Yüksekokulu Öğrencileri tarafından hazırlanan Zeybek ve Ankara Oyun Havaları Gösterisi sunuldu.

Resim sergisi gezildi

PMYO Öğrencileri tarafından oluşturulan Müzik Grubu Türk Halk Müziği eserlerini seslendirdi. Programa davetli olan, TRT Ankara Radyosu Sanatçılarından Mustafa Acar ve Kırıkkaleli Mahalli Sanatçılarından Fatih Demirhan türküler seslendirdi. Program sonunda Vali Kolat ve Protokol Heyeti, programın hazırlanmasında emeği geçenlere ve misafir sanatçılara çiçek takdim etti Daha sonra, Polis Okulu Öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisini gezerek, öğrencilerden bilgiler aldı.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli